Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

6 BAŞLIK İLE: Kırtasiye Dükkanı Açmak, Maliyeti Ve Kazancı Ne Kadardır?

Kırtasiye ürünleri geçmişten günümüze her zaman en çok satın alınan ürünlerdir. Bunlara olan ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. Küçük çocuklardan yaşı büyük insanlara kadar her zaman herkesin kullandığı malzemelerdir. Durum böyle olunca kırtasiye dükkanı açma fikri insanlara cazip gelmektedir.

Belki de iş fikirleri arasında en çok tercih edilendir. Bu iş için çok iyi araştırma yapmak gerekmektedir. Çünkü kırtasiye malzemeleri çok çeşitlidir ve her geçen gün yeni ürünler ortaya çıkmaktadır. Dükkan açmaya karar verildiğinde piyasayı çok iyi bir şekilde takip edilmeli, en uygun fiyatlı ürünleri bulabileceğinizden emin olmalısınız.

Kırtasiye dükkanı açmak, dükkan açma fikirleri arasında en öne çıkanlardan biridir. Her iş gibi bu işin de incelikleri vardır. Kar ve zarar hesabının iyi yapılması, kira yönünden avantajlı olan dükkanların tercih edilmesi gerekmektedir.

Cadde üzerinde ve tadilat gerektirmeyen dükkan tutmak işi kolaylaştıracaktır. Sadece malzeme satmak değil fotokopi çekmek ve baskı yapmak da size büyük fayda sağlayacaktır. Tanınmak için acele etmemeli, ürün yelpazesi sürekli geliştirilmeye çalışılmalıdır.

Kırtasiye Dükkanı Nasıl Açılır?
Kırtasiye Dükkanı Nasıl Açılır?

Kırtasiye Dükkanı Nasıl Açılır?

Kırtasiye dükkanı açmak isteyen herkes internetten kırtasiye dükkanı nasıl açılır ile ilgili araştırma yapmaktadır. Öncelikle yapılması gereken şey ne kadar sermaye ayıracağınıza karar vermek olacaktır. Sermayeniz ne kadar fazla olursa çeşidiniz de o kadar fazla olacağından, kazancınız da o kadar yüksek olur. Çünkü müşteriler bir dükkana girdiklerinde her ihtiyaçlarını oradan karşılamak isterler.

Daha sonra kağıt üzerinde plan yapılması gerekmektedir. Neyin nasıl yapılacağı, birkaç yıl sonraki hedefler, ürünleri nereden temin edeceğinizi belirlemek gibi detaylar önünüzü görmek açısından çok faydalıdır. Bunlar belirlendikten sonra dükkanın nereye açılacağına karar verilmesi gerekiyor. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu işlek caddelerdeki dükkanlar genelde çok iyi iş yapar.

Kırtasiye Dükkanı Açmak Karlı Mı?
Kırtasiye Dükkanı Açmak Karlı Mı?

Kırtasiye Dükkanı Açmak Karlı Mı?

Kırtasiye dükkanı açmaya karar veren bir kimse kırtasiye dükkanı açmak karlı mı diye düşünmektedir. Eğer dükkanını uygun bir yere açmışsa ve kirası da ödeyebileceği düzeyde ise çok rahatlıkla kar yapabilir. Birçok çeşit olması ve güncel ürünlerin bulunması kırtasiye dükkanı sahibi için avantajlıdır. Güler yüzlü olmak ve gelen müşterilere iyi davranmak ticaretin olmazsa olmazları arasındadır. Ayrıca açılan mekanın reklamını yapmak, sizi çevreye çok çabuk tanıtacaktır.

Alınan ürünlerin maliyetleri ve kar-zarar durumu iyi analiz edilip piyasa sürekli takip edilirse bu işte başarılı olunur. Toptancılardan ürün alırken iyi araştırma yapılmalı ve fiyat açısından uygun olanlar tercih edilmelidir.

Toptan Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?
Toptan Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Toptan Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Yaşadığınız şehirdeki toptancılara giderek toptan kırtasiye malzemeleri satın alabilirsiniz. Toptan kırtasiye malzemeleri denilince akla gelen ürünler şunlardır:

  1. 12’li kurşun kalem,
  2. 12’li kırmızı kalem,
  3. 10’lu silgi,
  4. 10’lu kalemtraş,
  5. 10’lu boyama kitabı,
  6. 10’lu uçlu kalem,

Kırtasiyelerde bulunan tüm malzemelerin toptan olarak satışı mevcuttur. Bunun için şehrinizdeki toptancıları ziyaret ederek anlaşma sağlayabilirsiniz. İstanbul gibi büyük şehirlerin büyük toptancıları vardır.

Bunlarla iletişime geçerek kargolama yöntemiyle toptan olarak ürün satın alabilirsiniz. Bu şekilde yapmak maliyetlerinizi daha da indireceği için bölgenizde bulunan kırtasiyelere göre daha ucuza satış yapabilirsiniz. Bu da sizin çevrenizde tanınmanız ve bahsedilmeniz için çok iyi bir fırsat olur.

Kırtasiye Dükkanı Açma Maliyeti
Kırtasiye Dükkanı Açma Maliyeti

Kırtasiye Dükkanı Açma Maliyeti Kaç Paradır?

Bu işi yapmak isteyenlerin en merak ettikleri sorulardan biri de kırtasiye dükkanı açma maliyeti olmaktadır. Eğer dükkan sahibi siz iseniz kira ödemeyeceğiniz için fiyat biraz daha düşük olacaktır. Dükkan açmak için yapılacak olan maliyetler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Ruhsat,
  2. Vergi levhası ve yazarkasa ücreti,
  3. Kira ve depozito ücretleri,
  4. Tabela, raf ve demirbaşlar,
  5. Fotokopi makinesi,
  6. Dükkan içerisinde satılacak olan ürünler,

Dükkan açma maliyeti olarak bir rakam vermek doğru olmaz. Çünkü fiyatlar neredeyse her gün değişmektedir. Kabaca bir hesap yapıldığında 300.000 lira gibi bir sermayeye ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Bu fiyat dükkanın büyüklüğüne ve her şehre göre farklılık göstermektedir.

Kırtasiye Dükkanı Aylık Kazancı Ne Kadardır?
Kırtasiye Dükkanı Aylık Kazancı Ne Kadardır?

Kırtasiye Dükkanı Aylık Kazancı Ne Kadardır?

Kırtasiye dükkanlarının aylık kazancını öğrenebilmek için hangi tarz ürünlerin daha çok satıldığını bilmek gerekiyor. Kitap, defter gibi malzemelerin kar oranı düşükken fotokopi makinesinin kar marjı oldukça yüksektir. Ürünlerin kar oranları değişik değişiktir. Kimi üründen %40 kar elde edilirken kimi ürünün karı çok daha yüksektir.

Merak edilen şeylerin başında kırtasiye dükkanı aylık kazancı gelmektedir. Bu kazancı arttırmak elbette sizin elinizdedir. Ürün çeşitliliğini fazlalaştırmak, çeşitli kampanyalar düzenlemek ve bunları ilan etmek müşterilerinizin artmasına vesile olacaktır. Kırtasiye dükkanların en çok ziyaret eden kişileri çocuklardır. Çocuklarla arayı iyi tutmak, onlara küçük hediyeler vermek de müşteri sürekliliğini sağlar.

Kırtasiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Kırtasiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Kırtasiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Dükkan açmaya karar veren bir kişinin dikkat etmesi gereken en önemli mesele kırtasiye dükkanı açmak için gerekli belgeler konusudur. Devlete doğru bilgi vermek en önemli vatandaşlık görevlerimizden biridir. Bu belgeler eksik olursa ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Hatta dükkanınız kapatılabilir. Bir muhasebeciyle çalışmak işinizi her zaman kolaylaştıracaktır. Muhasebeciler sizin için bu belgelerin takibini ve düzenlemesini yapmaktadır. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Tapu fotokopisi,
  2. Kira kontratı,
  3. SGK Girişi Bildirgesi,
  4. Belediye Ruhsat Başvuru Formu,
  5. Adli Sicil Kaydı,
  6. İtfaiye Uygunluk Raporu,
  7. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  8. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  9. Faaliyet belgesi,
  10. Oda kaydı,
  11. İmza sirküleri,
  12. Vergi levhası,

İnsanlar geçimlerini sağlayabilmek için para kazanma yolları aramaktadır. Bu fikirler içinde kırtasiye dükkanı açma fikri Karlı iş fikirleri arasında sayılabilir. Türkiye’deki öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Kırtasiye malzemelerine olan ihtiyaç hiç bitmemekte aksine sürekli artmaktadır. Bu durumu fırsata çevrilerek para kazanma kapısı oluşturulabilir. Yeter ki mantıklı karar verilebilsin ve işin inceliklerine dikkat edilsin.

Satılan kırtasiye malzemelerinin yanına hobi için kullanılan ürünler de eklenebilir. Bunun en güzel örneği ahşap boyama yapmak için kullanılan ham ahşap ürünlerdir. Bu malzemelerin yanında boya ve fırça gibi lazım olan diğer tüm ihtiyaçlar da satılabilir.

Farklı markalara ait ürünler bulundurmak, farklı ekonomik duruma sahip olan her sınıftan insan için faydalı olacaktır. Diğer önemli olan konu dükkanın kurulduğu bölgedir. Okula yakın bir seçim her zaman cazip görünse de insanların çok geçtiği caddeler daha uygundur.

Kuvvetli bir piyasa araştırması yapılarak rekabetin olmadığı bir mahalle bulunabilir. Böylece çevrede oturan vatandaşlar, ufak ihtiyaçlarını karşılamak için büyük mağazalara gitmek yerine mahalle esnafını tercih edecektir.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x