Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açmak Maliyeti Ve Kazancı Kaç Liradır?

Ticaret yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği iş fikirleri arasında dükkan açma fikirleri gelmektedir. Açılan dükkanda ne gibi bir iş yapılacağı en önemli konulardan biridir. Her bölgede her iş yapılamaz. Bunun için çok araştırma yapılmalıdır. Maliyet hesabı yapılırken her detay göz önünde bulundurulmalıdır.

İnsanlar son zamanlarda beslenme konusuna çok daha dikkat eder hale geldi. Sağlıklı beslenmek hastalıklara yakalanma riskini azaltırken aynı zamanda sağlıklı bir yaşlılık için olmazsa olmazlardandır. Organik ve yöresel ürünler en karlı sektörler arasında bulunur. Hal böyle olunca iş yeri açma fikirleri arasında organik (yöresel) ürünler dükkanı açma fikri önemli bir yer tutmaya başladı. Bu şekilde bir iş kuran kişiler yüksek kar marjı elde edebilirler.

Organik ürünler dükkanı açmaya karar verdiğinizde bu sektörde hangi ürünlerin satıldığına ve bu ürünlerin nerelerden temin edildiğine hakim olmanız gerekmektedir. Çoğunlukla belirli bir yaşam standardının üzerinde bulunan kişiler organik beslenmeye dikkat eder. Bu sebepten dolayı dükkanınızı yüksek standartlara sahip bir beldede açmak sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Organik Ürünler Dükkanı Nasıl Açılır?
Organik Ürünler Dükkanı Nasıl Açılır?

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Nasıl Açılır?

Bu sektörde iş kurmaya karar veren şahısların en merak ettiği sorulardan biri organik ürünler dükkanı nasıl açılır sorusu olmaktadır. Bunun için yapılacak ilk iş uygun bir dükkanın bulunması olacaktır.

Metrekaresi küçük olan dükkanlar işinizi görecektir. Dükkanınız kiralık ise ilk 5-6 ay sizi idare edebilecek kadar nakit paranız bulunmalıdır. Çünkü çevrede tanınıp müşterilerinizin güvenini kazanana kadar belirli bir süre geçmesi gerekir.

Sattığınız ürünlerin hangi yöreden geldiği, nasıl üretildiği ve faydalarını bilmek verdiğiniz hizmetin kalitesini arttıracaktır. Ürünlerin en doğalını tercih etmek müşterilerinizin güvenini kazandıracak ve sizden tekrar tekrar alışveriş yapılmasının önünü açacaktır. Güvenilir olmak gıda sektörünün en önemli özelliğidir.

Organik Ürünler Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?
Organik Ürünler Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Günümüzde bu sektörde iş yapmak isteyip organik ürünler dükkanı açmak mantıklı mı diye düşünen yüzlerce kişi vardır. Eğer iş yürütülebilirse karı oldukça yüksek olmaktadır.

İşin kurulup geliştirilebilmesi için bazı şartlar gereklidir. Dükkanı, satış yapma olasılığının yüksek olduğu mahallelerde açmak birinci şarttır. Müşterilerin güvenini kazanmak kaliteli ürün satıp dürüst iş yapmaya bağlıdır.

Açılan dükkanın reklamı iyi bir şekilde yapılmalı, herkesin ulaşabileceği bir iletişim kanalı oluşturulmalıdır. Müşterilerin kafasında soru işareti kalmaması için satılan ürün iyice araştırılıp hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bu şartlar yerine getirildiği takdirde müşteri portföyü oldukça genişler ve iş yapıp kar elde etme olasılığı artar.

Organik Ürünler Dükkanı Dizaynı
Organik Ürünler Dükkanı Dizaynı

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Dizaynı Nasıl Olmalı?

Organik ürünler dükkanı dizaynı çok önemli bir konudur. Müşterilerin içeriye girdiklerinde huzurlu hissedebilmeleri için yöresel ürünler dükkanı dekorasyonu titizlikle yapılmalıdır.

Göz yoran eşyalar kullanılmamalı daha çok soft renkler tercih edilmelidir. Dükkanın temizliği en önem verilen konu olmalıdır. Tozlu raflar ve kirli yerler müşterilerin üzerinde iyi bir izlenim bırakmaz. Ürünlerin tozları mutlaka her gün alınmalıdır.

Organik ürünler dükkanı dekorasyonu yapılırken ahşap ağırlıklı mobilyaların kullanımı, doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar. Aynalarla dekore edilen duvarlar dükkanın daha geniş ve ferah görünmesine yardımcı olur. Hafif ışıklarla yapılan süslemeler ortamı daha ilgi çekici hale getirir. Satılan ürünlerin isimleri duvarlara asılmalıdır.

Organik Ürünler Dükkanı Açma Maliyeti
Organik Ürünler Dükkanı Açma Maliyeti

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açma Maliyeti Kaç Paradır?

İş kurulumu aşaması da organik ürünler dükkanı açma maliyeti titizlikle hesaplanmalıdır. Sonradan ortaya çıkan giderler sizi oldukça zorlayabilir. Dükkanın kirası, ürünlerin sıralanacağı raflar ve dolaplar, buzdolapları, ürünlerin bekletileceği depolar, işyerinin ısıtma ve soğutma maliyetleri ve ürünlerin temin edilmesi sırasında ödenmesi gereken ücret miktarı sayılabilecek ilk giderlerdendir.

Yöresel ürünler dükkanı açmak için 200.000 ile 300.000 lira arasında bir maliyetiniz olacaktır. Bu maliyet dükkanın bulunduğu semte göre farklılık gösterir. Ürün çeşitliliği fazla olan bir işyeri açmak istiyorsanız bu maliyet daha da artacaktır. Maliyetleri detaylı olarak görmek için iyi bir iş planı yapmanız gerekmektedir. Organik ürünleri daha uygun fiyata alabilmek için araştırma yapılmalıdır.

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açmak İstiyorum?

Günümüzde organik ürünler dükkanı açmak istiyorum diyen kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Köyde yaşayan veya köy yaşamı ile herhangi bir bağı bulunan insanlar çok daha şanslı durumdadırlar.

Bu kişiler ürün temini açısından hiç zorluk çekmezler. Çok çeşitli organik ürünleri toplayıp müşteriler ile buluşturmak oldukça kolay olacaktır. Geçmiş zamanlarda aktar işi ile ilgilenmiş olan kişiler de bu işi kolaylıkla yapacaktır.

Online olarak yöresel ürün alan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Organik ürünler dükkanı açıp kar elde etmek istiyorsanız işletmeniz için mutlaka bir internet sitesini kurmalısınız. Bu şekilde çok daha kolay bir biçimde tanınabilir ve iş yapabilirsiniz.

Organik Ürünler Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Organik Ürünler Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Organik ürünler sektöründe iş yapmak isteyen kişilerin bazı belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor. Yöresel ürünlerin satışı için standart yiyecek dükkanı açma belgeleri talep edilmektedir. Aşağıda organik ürünler dükkanı açmak için gerekenler sıralanmıştır;

  1. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  2. Vesikalık fotoğraf,
  3. Eğitim durumunu gösteren belge,
  4. İkametgah belgesi,
  5. İş yeri açma belgesi,
  6. Dükkanın tapusu veya kira kontratı,
  7. İşe başlama bildirgesi,
  8. Noterden onaylanmış imza sirküleri,
  9. Bazı özel izinler,

Organik ürünler dükkanı açabilmek için genel olarak bu belgeler gerekiyor. Yine de bulunduğunuz belediyeden bilgi alarak özel izinlerin gerekip gerekmediği kontrol edilmelidir. Bu belgeleri toparlamadan dükkan açmanıza izin verilmeyecektir.

Organik (Yöresel) Ürünler Dükkanı Açmak Karlı Mı Kar Marjı Nedir?

Son yıllarda organik olan ürünlere rağbet oldukça artmış durumdadır. Bu sebeple yöresel ürünler, satışını yapan kişilere en çok gelir getiren ürün grupları arasında yer alır. Organik ürünlerin satışının yapıldığı bir dükkan açtığınızda kar marjı dükkanın büyüklüğüne, satılan ürünlerin çeşidine ve dükkanın bulunduğu semte göre değişiklik gösterir.

Merak edilen konular arasında organik ürünler dükkanı kazancı gelmektedir. Kar marjını arttırmak istiyorsanız mutlaka bir internet sitesi kurmalı ve online olarak atış yapmalısınız. Çünkü insanlar bir dükkan gördüklerinde öncelikle internetten araştırma yapıp bilgi sahibi olmaya çalışırlar. Olumlu olarak yapılan yorumlar her zaman faydanıza olacaktır.

Günümüzde insanlar geçinebilmek için para kazanma yolları arayıp birçok ticari faaliyetle uğraşmaktadırlar. Organik ürünler dükkanı açmak Karlı iş fikirleri arasında sayılabilir. Yöresel ürünlerin satışını yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı konular vardır. Bu noktalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Dükkanınızı açacağınız yerin işlek bir yer olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Satışını yapacağınız ürünlerin %100 doğal içerikli olmasına önem vermelisiniz. Katkı maddesi bulunmamalıdır.
  • İşyeri içerisinde ve çevresinde hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz.
  • Bal, peynir, zeytin gibi ürünlerin satışını yaparken farklı yörelerinki getirterek ürün çeşitliliğini çoğaltabilirsiniz.
  • Sattığınız ürünlerin gerekli sağlık onaylarından geçtiğinden emin olmalısınız.
  • Organik ürünleri satın aldığınız yerleri özenle seçmelisiniz. Ürünler üretilirken hijyen kurallarına dikkat edilip edilmediğini titizlikle araştırmalısınız.
  • Öncelikli olarak müşteri memnuniyetini sağlamalısınız.
  • Bozulma tarihi yaklaşmış olan ürünlere dükkanınızda yer vermemelisiniz.

Organik ürünlerin satışını yapan bazı işletmeler, ürünlerin değerinin çok üzerindeki fiyatlarla satış yapmaktadırlar. Bu durum piyasayı olumsuz etkilemektedir. Fiyatları uygun tutmak müşteri toplamak açısından size oldukça fayda sağlayacaktır.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x