Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

15 ADIMDA: İnşaat Şirketi Nasıl Kurulur? Maliyeti Ve Kazancı Kaç Liradır?

İnşaat sektörü ölümsüz sektörler arasında bulunur. Makalemde dokuz (9) başlık ve (4) video ile size inşaat şirketi kurmak ile ilgili tüm sorularınızı cevaplayacağım. Ayrıca konu ile ilgili merak edebileceğiniz; inşaat şirketi nasıl kurulur, inşaat şirketi kurmak için gerekenler nelerdir gibi onlarca sorunuza cevap veriyorum. Peki inşaat şirketi ne kadar kazanır ayrıca bu konuya da deyinerek net bilgiler almanızı sağlıyorum. İnşaat firması açma fikri ile ilgili detaylara geçelim.

Sektörün geniş bir yelpazeye sahip olması da iş fikirleri konusunda araştırma yapan insanların dikkatini inşaat sektörüne çekmektedir. Yatırım yapılacak alanların çeşitliliği ve kar oranları hesaplandığında para kazanma yolları gibi arayış içinde olan girişimcilerin, sermaye yatırımlarını da bu yöne çekmektedir.

Ülkemizde ki kentsel dönüşüm projeleri, yollar, köprüler, yeni iş binaları, toplumsal konutlar gibi bir çok projenin ilgi görmesi, inşaat firması açma fikrini daha da mantıklı kılmaktadır. Tabi ki her alanda olduğu gibi, inşaat sektöründe de yüksek sermaye ile yapılacak işlerin kazancı daha fazla olacaktır.

İnşaat firması açmadan önce, hangi alanlarına yatırım yapacağınızı iyi belirlemek ve insanların ilgisini çeken projeler ortaya koymak başlıca etkenlerden biri olacaktır. Ayrıca modern ve teknolojik yatırımlar, kazancınızı pekiştirmekte sizlere yardımcı olacaktır.

İnşaat Şirketi Kurmak İstiyorum
İnşaat Şirketi Kurmak İstiyorum

İnşaat Şirketi Kurmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Kendi işinin patronu olmak isteyenler için, en kazançlı işlerin başında bulunan işlerin başında inşaat şirketi kurmak gelmektedir. Bu alanda belli bi tecrübeye ve diplomaya sahip çoğu girişimciden duyacağınız ilk söz, inşaat şirketi kurmak istiyorum olacaktır.

Öncelik olarak iyi bir sermaye bulmanız gerekmektedir. Ayrıca etrafınızda sizi finanse edebilecek unsurlarında bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Şirketinizin adı, ortaklarınız varsa onların isimleri ve kimlik bilgileri, şirketinizin adresi, müdürün kim olacağı, noter işlemleri, ticari sicil kayıt işlemleri, vergi levhası ve vergi dairesi işlemleri, esnaf ve sanayi odası kayıtları, e ticaret belgeleri ve kayıtları, belediye izinleri ve kayıtları gibi bir çok kaydı ve belgeyi hazırlamanız gerekmektedir.

İnşaat Şirketi Ne Kazandırır?
İnşaat Şirketi Ne Kazandırır?

İnşaat Şirketi Ne Kazandırır? Kazancı Nedir?

İnşaat sektörü geniş bir yelpazeye sahip olduğu gibi, kazanç miktarı da farklılıklar göstermektedir. Aslında inşaat şirketinin kazancı, tamamen şirketin sermayesi, yapacağı yatırımlar ve izlediği politikaya bağlıdır. Doğru yatırımlar ve doğru bir politika uygulandığı taktirde, inşaat şirketlerinin yüksek kazançlar elde ettiğini görmek mümkün.

Projelere vereceğiniz teklif miktarları, yaptığınız yada yapacağınız inşaatların örnekleri ve görüntüleri, reklam projeleri, yapacağınız inşaatların kimlere hitap ettiği ve ödeme koşulları gibi unsurlar kazanç miktarınızı belirleyecek en önemli etkenlerdir. Ayrıca yaptığınız veya yapacağınız işlerde, pazarlama bölümü de sizin için en önemli bölümlerden biri olacaktır. Doğru yatırımlar, iyi reklamlar ve doğru pazarlama sistemi ile kazancınızı yükseltebilirsiniz.

Taşeron İnşaat Firması Nasıl Kurulur?
Taşeron İnşaat Firması Nasıl Kurulur?

Taşeron İnşaat Firması Nasıl Kurulur?

Bu konuyla ilgili olan tüm süreci, eksiksiz yerine getirmeniz gerekmektedir, Sizden istenen tüm belgeleri ve kayıtları kanunlara uygun bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Taşeron inşaat firması açmak için ilk iş olarak ticari şirket isminizi seçmek ile başlayabilirsiniz, şirketinizin ortakları olacak ise noter huzurunda tasdik ettirmeniz gerekecektir.

Şirket için ana sözleşmeler hazırlanmalı ve bu konuda sorumlu olan ticaret sicili kurumuna teslim edilmelidir. Ticaret odasına kayıt yaptırdıktan sonra, ortalama olarak minimum 50 bin tl değerinde bir sermaye belirtmelisiniz ve bu bedelin belli bir miktarı da Rekabet Kurulu hesaplarına yatırılması gerekmektedir. Şirketinizin adres bilgileri, faaliyet amaçları, kurucu ve yönetim biriminin isimleri gibi istenilen belgeleri tamamladıktan sonra firmanızı açabilirsiniz.

Müteahhit İnşaat Firması Nasıl Kurulur?
Müteahhit İnşaat Firması Nasıl Kurulur?

Müteahhit İnşaat Firması Nasıl Kurulur?

Öncelikle sizden istenilen bütün belgeleri ve kayıtları eksiksiz bir şekilde uygulamanız gerekecektir. Müteahhit inşaat firması açmak için sizden iki başlık adı altında belgeler istenecektir. İlk olarak müteahhitlik belgesi alacak kişiler için gerekli evrakların bazıları şunlardır;

  1. İskan ve imar bakanlığı,
  2. İki adet vesikalık fotoğraf
  3. Müteahhitlik hizmet dairesi,
  4. Noter tasdikli kimlik fotokopisi,
  5. Bayındırlık müdürlüğüne dilekçe,
  6. Diplomanız, ticaret odası ve meslek odası kayıt belgeleri,

olacaktır. Mevcut durumda belgeniz var ise yenilemek istiyorsanız, iş bitirme raporları ve belgeleri, ihale kararları, iş yönetme belgesi, alınan taahhütnameler, sigorta ve vergi dairelerinden alınan belgeler ve arsa tapusu gibi istenilen belgeleri tamamladıktan sonra, müteahhit inşaat firmasını kurabilirsiniz.

İnşaat Şirketi Kurma Maliyeti
İnşaat Şirketi Kurma Maliyeti

İnşaat Şirketi Kurma Maliyeti Ne Kadardır?

Bu husus, tamamen sizin hedeflerinize ve amaçlarınıza bağlıdır. Yapmak istediğiniz projeler, yatırımlar ve sermayeniz inşaat şirketi açma maliyeti sorunuzun da cevabını belirleyecektir. İstenilen evrakları tamamlamak ve kayıt işlemlerini bitirmeniz işin yaklaşık olarak 20 bin tl ile 30 bin tl arasında bir nakit işinizi görecektir.

Ayrıca sermaye kuralları kapsamında en az 50 bin tl den az olmamak kaydı ile bir sermaye miktarı belirlemelisiniz. Yapacağınız işler için hammadde alımları, çalışanlarınızın sigorta ve maaşları, proje yatırımları, şirket giderleri gibi bir çok unsuru da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Böylece çok daha net rakamlar ile maliyet hesaplamanızı yapabilirsiniz.

İnşaat Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler
İnşaat Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler

İnşaat Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bu aşama her ne kadar uzun ve yorucu bir süreç olsa da, kendi işinizin patronu olmak için ve güzel kazançlar sağlayabilmek için gereklidir. Peki inşaat şirketi kurmak için gerekli belgeler nelerdir?

Bu belgeler açacağınız inşaat şirketinin şahıs, anonim veya limitet şirket olmasına göre değişiklikler gösterecektir. İlk olarak bulunduğunuz bölgenin belediyesinden, ticaret odasından, sosyal sigortalar kurumundan ve ticaret odalarından gerekli izinleri almanız gerekmektedir. Belirlenen rakamlar doğrultusunda bir sermaye bulundurmanız da gereken şartlardan biridir.

İnşaat Firması Kurmak İçin Gerekenler Nelerdir?

İyi bir sermaye, bu alanda her zaman işinize yarayacaktır. Bu doğrultu da inşaat firmanızı açarken sizleri finanse edebilecek ortaklar bulmanız da işinizi kolaylaştıracaktır. Unutmayın ki inşaat firması için gerekenler listesinin en başında, yüklü bir sermaye yatırımı bulunmaktadır.

Sonrasında ise bulunduğunuz bölgede ki belediyeye başvuru dilekçenizi yazmanız gerekmektedir. Vergi dairesi işlemleri, ticaret sicil kayıt işlemleri, noter işlemleri, ana sözleşmeler, firmanın açılacağı yerin adres bilgileri, tapu ve kira sözleşmesi, esnaf odası işlemleri, e ticaret işlemleri ve sanayi odaları işlemleri, belediye işlemleri gibi bütün işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekecektir.

Bu kurumların istediği belge, başvuru ve izinleri de tamamen yerine getirmeniz, eksiksiz bir şekilde tamamlamanız, inşaat firmanızı açma sürenizi kısaltacaktır.

Kosgeb (Devlet) Desteği İle İnşaat Şirketi Nasıl Kurulur?

Hemen hemen her sektörde olduğu gibi, bu alanda ki yatırımlara da devlet yardımcı olmaktadır. Özellikle kosgeb desteği ile inşaat firması kurma fikri, bu alanda girişimcilik yapmayı düşünenlere çok daha cazip gelmektedir. İnşaat firmanızı kurmadan önce, kosgeb tarafından hazırlanan girişimcilik ve eğitim programlarına dahil olmanız gerekmektedir. Bu eğitimi tamamladıktan sonra şirketinizi kurmak için gerekli olan sermayeyi, devlet desteği aracılığı ile geri ödemesiz alabilirsiniz.

Kosgeb üzerinden f kategorisi bölüne başvuru yaparak, inşaat sektörüne bağlı 32 kategori üzerinden size uygun olanlara başvuru yapabilirsiniz. Bu başvuru ile faizsiz geri ödeme, hibe gibi bir çok uygulamadan yararlanabilirsiniz.

İnşaat Şirketi Kurmak Mantıklı Mı?
İnşaat Şirketi Kurmak Mantıklı Mı?

İnşaat Şirketi Kurmak Mantıklı Mı?

İnşaat sektörü her zaman ilginin üzerinde olan sektörlerden biri olmayı başarmıştır. Özellikle genç girişimciler tarafından Karlı iş fikirleri kapsamında en mantıklı işlerden biri de inşaat firması açmak olmuştur. Sektörün çok geniş alanlara hitap etmesi, yüksek kazanç getirisi de para kazandıran işler arasında ilk sıralarda olmasını sağlamaktadır.

Doğru projeler, teknolojiye uygun yapılar inşa etmek hem şirketinizin konumunu yükseltecek, hemde size çok daha yüksek kazançlar sağlayacaktır. Yıllardır olduğu gibi inşaat sektörü sürekli yenilenen ve sürekli hareketliliğe sahip sektörlerden biri olmayı başarmıştır.

İyi bir sermaye, iyi reklamlar ve iyi pazarlama sistemi ile çok kısa zamanda çok yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Sizlerde kendi işinizin patronu olmak ve kısa sürede yüksek kazançlar elde etmek istiyorsanız, inşaat firması açma fikri, muhakkak göz önünde bulundurulması gereken iş fikirleri arasında olmalıdır. İnşaat sektörü için yapılan devlet desteklerinden faydalanarak, sizde inşaat firmanızı kolayca açabilirsiniz.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x