Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

9 BİLGİ: Fotoğraf Stüdyosu Açmak Karlı Mı? Maliyeti, Kazancı Ne Kadardır?

Fotoğraf çekmek ve çektirmek birçok insanın tutku halini ve hobisini anlatan en önemli zaman dilimlerinden biridir. Bu konu gelişerek dükkan açma fikirleri gibi durumlara dönüşmektedir. Fotoğraf stüdyosunu açmak eğlenceli bir sektör olduğu gibi aynı zamanda para kazandıran bir sektör halinde bulunmaktadır. Birden çok iş fikirleri mevcut olmaktadır. Fazlasıyla güzel ve aynı zamanda karlı işler çıkaran hem eğlenirken hem de bu işi paraya çeviren en şanslı mesleklerden biri olmaktadır.

Özel günlerde günlük zamanlarda herkes fotoğraf çekme ihtiyacını kendinde bulmaktadır. Bu konu ile ilgili kişiler fotoğraf stüdyosu açmak konusunu sürekli gündeme getirmektedir. Uygun sermayeler ile yapılan işlerden muhakkak kar kazanılmaktadır. Konu ile ilgili fikir sahibi olmak gerekli belgeleri toplamak ve düzenlemek önemli yer tutmaktadır. Kişi fotoğraf istiyorsa açmadan önce muhakkak bu konu ile ilgili gerekli fikirlere sahip olması gerekmektedir. Yani bu sektör günden güne farklılaşarak değişmektedir.

Günlük hayatta kullanılan fotoğraf makineleri insanların zevklerine ve aynı zamanda kişiliklerine göre değişmektedir. Bu süreçlerin takibini stüdyolar yapmaktadır. Gelişen ve yenileşen teknolojiyi son hızla takip eden ve bu meslek ile yakından ilgilenen fotoğrafçılar stüdyo açmak için işe koyulmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu Açmak Mantıklı Mı?
Fotoğraf Stüdyosu Açmak Mantıklı Mı?

Fotoğraf Stüdyosu Açmak Mantıklı Mı?

Bir şeyler fotoğraf çekmeyi fazlasıyla seviyorsa ve alanın da iyi eğitim aldığını düşünüyorsa muhakkak fotoğraf stüdyosu açmalıdır. Bu konu ile ilgili kişinin aklına takılacak olan fotograf stüdyosu açmak mantıklı mı sorusunun en güzel cevabı bu şekilde verilmiş olmaktadır.

Kişinin muhakkak bu konular ile ilgili teknik bilgilere sahip olması gerekmektedir. Stüdyo açmadan önce gerekli deneyimi kazanıp bu şekilde işe koyulması en doğru seçenek olmaktadır.

Önemli olan noktalar ışık açısını ayarlamak dış çekim, iç çekim, ayarlama, düzenleme ya da photoshop gibi hususlar ile ilgili deneyimli olması gerekmektedir. İlgili kişinin fazlasıyla ciddi yatırımlar yapmasına gerek olmamaktadır. Olan teknik ekipmanları tedarik ettikçe dükkanın kolaylıkla açabilecektir.

Fotoğraf Stüdyosu En Az Kaç Metrekare Olmalı?
Fotoğraf Stüdyosu En Az Kaç Metrekare Olmalı?

Fotoğraf Stüdyosu En Az Kaç Metrekare Olmalı?

Stüdyo kurulacak olan mekanların alternatif imkanı çok fazladır. Bu dükkana sahip olacak kişilerin aklındaki en önemli soru fotoğraf stüdyosu kaç metrekare olmalı gibi sorular gündeminde olmaktadır.

Stüdyoların alanları 4 ya da 5 metrekare arasında olabilmektedir. Evi imalathanesini ya da ofisini fotoğraf stüdyosu için kullanabilmektedir. Kişinin dükkanında bulunan pencere gerekli gün ışığını sağlayarak fotoğrafların daha iyi çekilmesine yardımcı olabilmektedir.

Stüdyo kurmak oldukça zevkli ve bir o kadar da basit işlerden oluşmaktadır. İçin en önemli kaynak duvar olmaktadır. Kesinlikle fotoğraf çekilirken ışığı etkilememektedir.

Bu yüzden duvarların gri mat boya ile boyanması esas alınmaktadır. Herhangi bir aksaklığı meydana gelmemesi için sadece fotoğrafçılık anlamında kullanılacak ışıkların açık bırakılması gerekmektedir. Tavan yüksekliğinin 2-3 metre arasında olması da değinilmesi gereken konular arasındadır.

Profesyonel Fotoğrafçı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Profesyonel Fotoğrafçı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Profesyonel Fotoğrafçı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bir profesyonel fotoğrafçı olmak için birden çok yol bulunmaktadır. Özellikle kişinin sinema dizi reklam gibi sektörlerde çalışması ona büyük katkılar sağlayacaktır. Işığı ya da kadrajı doğru şekilde ayarlayarak profesyonel bir çekim yapan herkes fotoğrafçı olabilmektedir.

Kişinin profesyonel fotoğrafçı olmak için aynı fotoğrafı birçok açıdan çekerek karşılaştırılması gerekmektedir. Şekilde yapılan çalışmalarda fotoğrafların Hangi açıdan çekilmesi gerektiğine hangi sonuçları meydana getirdi yine nasıl rötuşlar yapılması gerektiğini görmektedir.

Gerekli eğitimi alıp iyi bir üniversitede 2 ya da 4 yıllık fotoğrafçılık bölümünü bitirmesi gerekmektedir. Bu şekilde mesleklerini profesyonel olarak yapabileceklerdir. Gün aralığı belli olmadan bazen gece bazen akşam çalışacağı için bu psikolojiye kesinlikle uygun olması gerekmektedir.

Fotoğrafçı Dükkanı Nasıl Açılır?
Fotoğrafçı Dükkanı Nasıl Açılır?

Fotoğrafçı Dükkanı Nasıl Açılır?

Kişi fotoğrafçı dükkanı açmak istiyorsa firmanın hangi yöne hizmet edeceğini ve türünü belirlemesi gerekmektedir. Şirket türü belirlendikten sonra, ticaret odasına başvuru yapması önemli detaylar arasında bulunmaktadır. Bunların yanında sanayi odasına kayıt, belediyelerden iş yeri açmak için ruhsat alması, noter tasdikli imza sirkülerini bulundurması, yasal defterler ticaret sicil kaydının olması, gibi belgeleri tamamlaması gerekmektedir.

Bunların yanında şirketin ticaret unvanı adı, bulunduğu yer, şirketi temsil eden kişinin imzası gibi detaylara da öncelik verilmesi gerekmektedir. Tüm bunları yaptıktan sonra yani fotografçı dükkanı açmak için gerekli olanlar belirlenmektedir. Tüm belgeleri edindikten sonra en iyi fotoğrafçı dükkanını açabilecektir. Sektörel anlamda iyi işler yapan fotoğrafçılar kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu Açma Maliyeti
Fotoğraf Stüdyosu Açma Maliyeti

Fotoğraf Stüdyosu Açma Maliyeti Kaç Liradır?

Bu dükkanı açmanın maliyeti farklı boyutlarda değişmektedir. Genellikle en çok maliyeti burada kullanılacak olan profesyonel makineler almaktadır. Fotoğrafçı dükkanı açmak için kişinin muhakkak 150.000 ile 750.000 arasında değişecek olan sermayeyi kendinde bulundurması gerekmektedir.

Bu konuda belirlenen fotografçı dükkanı açma maliyeti kullanılacak olan lens, HD video kameraları, bankolar, ışık sistemleri, bilgisayarlar, klima, dekorasyon ve tasarım anlamında da değişmektedir. Her biri farklı maliyetlerde olan bu ürünler fiyat açısından da farklılaşmaktadır.

Fotoğrafçılar iyi fotoğraflar çekmek istiyorlarsa muhakkak kaliteli makineler kullanması gerekmektedir. Bu konuda seçilen tüm ürünler fotoğrafçı için özel olmaktadır. Seçilen lensin markası bile fotoğraf çekimini etkilemektedir. Ürün seçimlerinde ucuza kaçılmadan iyi ürünlerin alınması gerekmektedir.

Fotoğraf Stüdyosu Açmak Ne Kadar Kazandırır?
Fotoğraf Stüdyosu Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Fotoğraf Stüdyosu Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Her fotoğrafçının benimsediği bir tarz ve stil bulunmaktadır. Bu konuda kazandığı fiyat aralıkları değişmektedir. Hangi bir alanda fotograf stüdyosu kazancı bilinmemektedir.

Harcanan sermaye fotoğraf stüdyosunda fazlasıyla kazanılmaktadır. Çekilen Her fotoğrafta farklı bir işlem yapıldığı için fiyat aralıkları değişmektedir. Ne kadar mesleki tecrübesi ve deneyimi fazla olursa fotoğraf çekimlerinden alacağı fiyatlar da o derece artmaktadır.

Aynı zamanda kullandığı ekipmanların kalitesi çektikleri fotoğraf ve pozların kalitesini değiştirmektedir. İç ya da dış çekim fark etmeksizin her türlü çekimde kendini geliştirerek alanında ilerlemelidir. Genellikle açılan her dükkan kısa zamanda kar alarak açılan sermaye maliyetini fazlasıyla karşılamaktadır. Çekilen ve yapılan her işlem de ücret alınmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin KOSGEB Desteği
Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin KOSGEB Desteği

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin KOSGEB Desteği Var Mı?

Mevcut durumda yani günümüzde KOSGEB desteği birçok girişimciye verilmektedir. Bu girişimciler arasında fotoğraf sektörü de yani fotoğrafçılıkta bulunmaktadır. Bu sayede fotograf stüdyosu açmak için devlet desteği sağlanacaktır.

Bu desteği almak için kişinin girişimcilik sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Belgenin yanında diğer iş yeri açma belgelerine de sahip olan kişiler gerekli olan desteği kendisine sağlanması için belgeleri bulundukları illerdeki müdürlüklere teslim etmesi gerekmektedir.

Yapılan her desteğin sonucunda kişinin muhakkak bunu fatura olarak maliyet tarzında çıkarmadı gerekmektedir. KOSGEB gerekli belgeler verildiğinde iş yerlerini inceleyerek uygun ödemeleri belirleyip zamanında yapmaktadır.

Desteği kazanan kişiler için KOSGEB desteği sayesinde daha fazla girişim yapabilme imkanı ve maddi Kazancı minimum düzeyde tutarak iş yerine daha kolay açabilme imkanı tanınmaktadır. Uygun mevlalar ile dükkan açılmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Ustalık Belgesi
Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Ustalık Belgesi

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Ustalık Belgesi Şart Mı?

Bu stüdyoyu açmak için en gerekli belgelerden biri de ustalık belgesi olmaktadır. Bulunacak kişilerin yani fotograf stüdyosu açmak için ustalık belgesi olarak nitelendirilen belgeyi alması gerekmektedir.

Ustalık eğitimi belgeleri çıraklık eğitim merkezlerinde verilmektedir. Burada alınan eğitimlerden sonra belgeyi hak eden kişilere gerekli düzenlemeler yapılarak ustalık belgesi temin edilmektedir.

Ustalık belgesi dışındaki en önemli konulardan biri de bu sektörde deneyimli olmaktır. Eğer kişi fazlasıyla deneyim sahibi ve başarılı ise bir de ustalık belgesine sahipse bu sektörde müşteri yelpazesi oldukça genişleyecektir.

Birçok alanda hizmetler verecek ve adını duyuracaktır. Fotoğrafçılık sektörü fazlasıyla ilgi gören ve herkesin muhakkak ihtiyaç duyduğu sektörler arasında bulunmaktadır. Bu stüdyoyu açacak kişinin işini iyi yapması ve alanında genişlemesi kolay olmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Gerekli Belgeler
Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Gerekli Belgeler

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Fotoğrafçılık stüdyosu açmak birçok aşamadan oluşmaktadır. Bu sektörde kişinin kendini geliştirmesi ve göstermesi çok önemli yer tutmaktadır. Birçok belgeye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Bundan kaynaklı fotograf stüdyosu açmak için gerekli belgeler şu şekilde belirtilmektedir. Burada kullanılacak ve gerekli olan belgeler arasında

  1. Başvuru formu,
  2. Vergi levhası,
  3. Numarataj belgesi,
  4. Şahıs işletme belgesi,
  5. Şirket imzası,
  6. Ustalık belgesi,
  7. Çevre temizlik vergisi makbuzu,

bulunması gereken belgeler arasındadır. Bunların yanında varsa iş yeri tapusu ya da kira sözleşmesi ticaret sicil kayıtları tamamlanması gereken evraklar arasında yerini almaktadır.

Bunlar tamamlandıktan sonra kişi başvuruda bulunarak fotoğrafçılık stüdyosunu açmak için ilk işe girişmektedir. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra başvuru sürecinin olumlu olması beklenmektedir. Olumlu olduktan sonra kişi stüdyosunun açılışını rahatlıkla yapabilmektedir.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x