Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

Giyim Mağazası Açma Maliyeti, Kazancı Ve Nasıl Olmalı?

Bireyler çalışma hayatlarının başlarında tecrübe olması açısından ve sorumluluk almamak için başkalarının yanında çalışırlar. Ama bu fikir zaman geçtikçe değişiklik göstermektedir. Bunun nedeni bireylerin yaşları artıkça artık emir altında olmak istememelerinden kaynaklanmaktadır. Bireyler bu sorun karşısında iş fikirleri araştırmaya başlarlar. Bu iş fikirlerini kendilerine göre analiz ederek seçmelidirler. Böylelikle işe adapte olma süreleri daha az inecektir.

Bireyler genelde kendi dükkanlarını açmaya daha yatkındırlar. Bunun için dükkan açma fikirleri ile ilgili genel bir araştırma yapmaktadırlar. Dükkan açma kapsamının da şu sonuçlar önlerine çıkacaktır. Manav, şarküteri, giyim ve petshop açma fikirleri gibi bir sürü örnek önlerine çıkacaktır.

Bireyin kendisine uygun olan bir sektöre adım atması daha yararlı olacaktır. Sektör hem dikkatini çekecek hem de bilgisi olduğu için kazanç sağlama olasılığı artacaktır. Böylelikle gelir ve gider oranı birlerinden absürt bir şekilde gerçekleşmeyecektir. Birey kendi bütçesine uyun bir sektöre de yönelebilir. Bütçesini gün geçtikçe katlayacak iş fikirleri ürettiği sürece kazanç sağlayacaktır. Bunlardan dolayı birey kendini tanımalı ve ona göre adım atmalıdır.

Giyim Mağazası Nasıl Olmalıdır?
Giyim Mağazası Nasıl Olmalıdır?

Giyim Mağazası Nasıl Olmalıdır?

Giyim iş fikirleri ve hiç bitmeyecek sektörler arasında yerini almakta hatta yerini korumaktadır. Çünkü insanlar bedenlerini korumak için ve görsellik açısından giyinmeyi bırakmayacaklardır. O yüzden iş fikirleri arasında giyim mağazası açma fikri çok sayıda bulunmaktadır.

Bu fikirde olanlar giyim mağazası nasıl olmalı sorunun cevabını aramaktadırlar. Giyim mağazaları mevsimlik ve modaya uygun olarak ürünlerini değiştirmelidirler. Böylelikle gündemden uzak kalmamış olurlar. Gündemi takip etmek çok önemlidir.

Rakiplerin önüne geçmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak hatta bu memnuniyeti devam ettirmek oldukça önemlidir. Müşterileri kazanmak oldukça zor olduğu gibi elde tutmak içinde yeniliklere açık olmak gerekmektedir. Giyim mağazaları nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde kurulması müşteriye ulaşmayı kolaylaştırır.

Giyim Mağazası Açmak Karlı Mı?
Giyim Mağazası Açmak Karlı Mı?

Giyim Mağazası Açmak Karlı Mı?

Giyim mağazası açmak isteyen bireyler giyim mağazası açmak kar mı yoksa değil mi diye araştırmalar yapmaktadırlar. Yeniliklere ve sürdürebilirliğe ayak uydurabilecek her sektör karlıdır. Ama sektör için önceden belirlen gelecek fikirleri olması gerekir.

Yeniliklere yani modaya açık olması müşteri kitlesinin oldukça dikkatini çekecektir. Çünkü bireyler her yeni modaya ayak uydurmaya çalışırlar. Mağaza içerisinde bu durumu sürdürmekte oldukça önemlidir.

Bir eylemi bir defa yapmak müşterilere yeterli gelmeyecektir bunun devamını isteyeceklerdir. Ayrıca giyim sektörü bitmeyecek bir sektör olduğu için oldukça kar getirecek bir sektördür. Bu sektöre bir de el emeklerinin olduğu ürünler eklenecek olursa daha da karlı olmaya başlayacaktır.

Giyim Mağazası Türleri ve Çeşitleri
Giyim Mağazası Türleri ve Çeşitleri

Giyim Mağazası Türleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Her bireyin giyim tarzına, cinsiyetine ve yaşına göre giyim mağazası türleri ve çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler şu şekilde sıralanmaktadır: Spor, çocuk, erkek, bayan ve online olarak tanımlanmaktadırlar. Bireyler toplu mağazalardan çok kendilerine uygun olan mağazaları daha çok tercih etmektedirler. Çünkü bu mağazalardan ürünlere ulaşmak oldukça kolaydır. Bu sayede müşteriler zaman kaybetmezler ve ürüne kolayca ulaşım sağlayabilirler.

Hem müşteriler bu mağazalarda kombin yapmak için tüm kıyafetleri göz önünde bulundurmuş olurlar. Ayrıca müşteriler neye ihtiyaçları varsa o mağazaya yönelirler. Bu sayede çoklu mağazalardaki gibi fazla para harcamazlar sadece ihtiyaçları kadarını alırlar. Böylelikle karlı bir alışveriş yapmış olurlar.

1) Spor Giyim Mağazası

Spor giyim mağazası sadece spor yapanların gittiği bir mağaza değildir. Aksine spor giyim mağazası kendini rahat hisseden bireylerin tercih ettiği bir mağaza türüdür. Bu giyim mağazasında taytlar, eşofmanlar, penyeler daha çok bulunmaktadır. Ürünler cinsiyet, yaş ayırt etmez tamamen bireyin rahatlığını ele alırlar. Spor kıyafetlerde güzel kombin ile şık hala dönüştürülebilirler.

2) Bebek Giyim Mağazası

Bireyler kendilerine kıyafet bakmayı çok sevseler dahi bebeklerine kıyafet seçmeye almaya bayılırlar. Sadece ebeveynler değil yakın akrabalar ve çevredekilerde çok severler. Bebek kıyafeti için bebek giyim mağazası tercih edilmektedir. Bu mağazalarda belirli bir yaşa kadar kıyafetler bulunmaktadır. Kıyafeti alan birey bebeğin cinsiyetine ve yaş aralığına dikkat etmelidir.

3) Çocuk Giyim Mağazası

Bebek mağazalarında bulunmayan kıyafetler çocuk giyim mağazası dediğimiz mağazalarda bulunmaktadır. Bu mağazalarda kız ve erkek çocuk kıyafetleri, aksesuarları birlikte bulunmaktadır. Bu yaş grubu da ebeveynleriyle alışverişe gelseler bile kendileri karar verebilirler. Çocuklara bu seçimi tanımak gerekmektedir. Böylelikle çocuklarda o yaşlarda bir tarz oluşmaya başlayacaktır. Ayrıca bir özgüvende vermektedir.

4) Bayan Giyim Mağazası

Cinsiyete göre farklılık gösteren bir mağazadır. Her kadın olmasa bile birçok kadın bayan giyim mağazası tercih etmektedir. Bu mağazalarda şık kıyafetler olduğu gibi günlük kıyafetlerde bulunmaktadır. Hatta kadınların tüm ihtiyacını karşılayabilecek tüm ürünler bu mağaza içerisinde mevcuttur. Böylelikle çok mağaza gezmeden işlerini bir mağaza içerisinde halledebilirler. Hem zamandan hem de paradan tasarruf etmiş olurlar.

5) Erkek Giyim Mağazası

Cinsiyete göre farklılık gösteren bir diğer mağazadır. Fakat bazı kadınlarda erkek giyim mağazası tercih etmektedirler. Erkek için tüm ürünleri içerisinde bulundurur. Hem özel günler için hem de günlük kullanım için kıyafetler bulunmaktadır. Bir erkeğe hediye alacak bireyler rahatlıkla hediyelerini seçebilirler. Böylelikle zamandan da tasarruf etmiş olurlar.

6) Online Giyim Mağazası

Vaktimiz olmadığı zamanlarda online giyim mağazası tercih ederiz. Oturduğunuz yerden istediğiniz kıyafetleri seçersiniz ve evinize kadar gelir. Bu durum vakti olmayanlar için bir kurtarıcı olmaktadır. Bireyler ürünü görürler, sipariş verirler eğer beğenmezlerse iade edebilme imkanları bulunmaktadır. Bireyler böyle bir imkan varken mağaza mağaza gezmeye pek sıcak bakmazlar.

Giyim Mağazası Ne Kadar Kazanır?
Giyim Mağazası Ne Kadar Kazanır?

Giyim Mağazası Ne Kadar Kazanır?

Giyim mağaza açma fikri olanlar giyim mağazası kazancı ne kadar diye araştırma yaparlar. Giyim mağazasının kazanabilmesi için iyi bir konumda olması gerekmektedir. İyi bir konum ise nüfusun ve yerleşimin çok olduğu yerlerdir. Böylelikle müşteri potansiyeli artacaktır. Mağazanın çeşitliliği de müşteriyi kendisine çekecektir. Giyim mağazası kazancı giderden daha fazla olmalıdır.

Giyim mağazası aylık olarak ortalama 50.000 ile 100.000 arasında bir kazanca sahiptir. Bu kazanç oldukça iyi bir kazançtır. Bu kazanç sezonluk olarak değişikler gösterecektir. Sezona göre müşteri kitlesi de değişiklik gösterecektir. O yüzden yeniliklere ve çeşitliliğe açık olunmalıdır. Bunlarla beraber mağaza daha çok kazanacak ve büyüyecektir.

Giyim Mağazası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?
Giyim Mağazası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Giyim Mağazası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Müşteriler giyim mağazalarına kıyafet almak için girseler daha ortamda ilgilerini çekmelidir. Ortam olarak giyim mağazasının dekorasyonu kastedilmektedir. Peki, giyim mağazası dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Giyim mağazasının içi açık renkler içermelidir ki müşteriler mağazadan hemen çıkmak istemesinler. Öncelikle büyük bir mağaza ise mağazayı türlerine göre bölmek gerekir. Böldükten sonra kıyafetler kendi aralarında kategorilere göre ayrılmalıdır.

Mağazanın girişine daha canlı renkli ve yeni kıyafetler konulması daha dikkat çekici olacaktır. Kıyafetler kendi aralarında kombin yapılabilir. Böylelikle bir ürünü beğenen alıcı diğerini de alma potansiyeline sahip olacaktır. Giriş katına erkek kıyafetleri konulmalıdır. Çünkü erkekler alışverişi sevmedikleri için mağazayı turlamalarına gerek duymadan alışverişlerini yapacaklardır.

Az Maliyetle Giyim Mağazası Nasıl Açabilirim?
Az Maliyetle Giyim Mağazası Nasıl Açabilirim?

Az Maliyetle Giyim Mağazası Nasıl Açabilirim?

Her bireyin gelir durumu ve sermayesi aynı değildir. O yüzden bireyler kendi bütçesine uygun iş fikirleri üretmelidirler. Bu doğrultu da az maliyle giyim mağazası açma fikri de gün yüzüne çıkmaktadır. Az maliyetle giyim mağazası açmak isteyenler orta nüfuslu bir bölge seçmeleri daha uygun olacaktır.

Hem o bölgede çok fazla giyim mağazası olmamasına da dikkat etmelidirler. Böylelikle rakipleri olmayacaktır. Tüm bölgeye o giyim mağazası hakim olacaktır.

Giyim mağazalarını yüksek nüfuslu bir yere açmak isteyenler fiyatlarını uygun tutarak diğer rakiplerinin önüne geçebilirler. Bu durumları göz önünde bulunduran bireyler az maliyetle giyim mağazası açabilirler. Hatta devamında çok kar sağlayabilirler.

Giyim Mağazası Açarken Lokasyon Seçimi
Giyim Mağazası Açarken Lokasyon Seçimi

Giyim Mağazası Açarken Lokasyon Seçimi Nasıl Olmalıdır?

En önemli etkenlerden biride giyim mağazası konumu olarak bilinmektedir. Büyük bir mağaza için çok nüfuslu bir bölge tercih edilmelidir.

Çünkü müşteri çok olduğunda kazançta bir o kadar artış gösterecektir. Mağaza bölgenin merkezin de veya yakınlarında bir yerde olmalıdır. Müşterilerin ulaşabileceği dilediği zaman hemen geleceği yerlerde olmalıdır. Rakiplerine ne yakın ne de uzak olmalıdır.

Rakipler mağazanın hem eksiklerini hem de güçlü yönlerinin farkına varmasını sağlar. Ayrıca çevre hakkında analiz yaparak bilgi edinmek için merkezde ve rakiplere yakın olmak önemlidir. Mağaza küçük ise rakiplerinden uzak ve orta nüfuslu bir yerde bulunması kazanç sağlamasına yardımcı olacaktır.

Sıfırdan Giyim Mağazası Açma Maliyeti
Sıfırdan Giyim Mağazası Açma Maliyeti

Sıfırdan Giyim Mağazası Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Geliri yüksek olan kişiler sıfırdan bir giyim mağazası açmak isteyeceklerdir. Gider olarak sıfırdan giyim mağazası maliyeti 1.000.000 tutmaktadır. Bu gider içerisinde dükkan, ürün, ürün için gerekli eşyaların fiyatlarını içermektedir.

Yeni mağaza açmak çok maliyetli gibi görünmektedir fakat yeni mağazayı birey kendi zevkine göre şekillendirebilir. Bu giden maliyetlerin geri dönüşü mağazanın yeniliklere ayak uydurmasıyla ve yenilikleri sürdürebilirliğiyle kazanç fazla olacaktır.

O yüzden fikir, sermaye olması yeterli değildir. Bunların yanı sıra sabır da önemli bir etkendir. Fikir sabırla beraber değerlenecektir ve zamanı geldiğinde yerini alacaktır. Bireyler kendi fikirlerine uygun mağaza türüne karar verdikten sonra fikrini uygulamalıdır.

Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler
Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler (Evraklar) Nelerdir?

İş yeri açmak için gerekli belgeler olduğu gibi giyim mağazası açmak için gerekli belgeler de vardır. Bu belgeleri iş fikrine karar verdikten sonra almanız gerekmektedir. Bu belgeler olmadan bir iş yeri açamazsınız. Her belgeyi ilgili yerlerden almalısınız. Bu belgelerin hepsi önemli belgelerdir. Giyim mağazası için gerekli belgeler aşağıda belirtildiği gibidir:

  1. Belediyeden gerekli izinleri ve onaylar,
  2. Vergi dairesinden vergi levhası almak,
  3. Dükkan kiralık ise kira sözleşmesi,
  4. Satın alınmış ise tapu senedi,
  5. Dükkanın ikametgah adresi,
  6. Muhtardan veya noterden onaylanmış nüfus cüzdanının sureti,
  7. Başvurunun yapıldığına dair bir dilekçe,
  8. İmza beyannameleri,

İş yeri açma ruhsatı ve hafta sonu çalışma izni ruhsatı da alabilirsiniz. Bu ruhsatlar belediyeden tahsil edilmektedir. Belediyeden bu ruhsatı almak için gereken belgeler şunlardır;

  1. Başvuru formu,
  2. Kira kontratı,
  3. Satın alınmış ise tapu senedi,
  4. Nüfus cüzdanının aslı ya da fotokopisi,
  5. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  6. Nüfus cüzdanı kayıt örneği,
  7. Adli sicil kaydı,
  8. Şahsa ait ustalık belgesi,
  9. Yangın söndürme tüpünün dolu olduğunu bildiren fatura,
  10. İşletme sahibi olacak şahsın bağlı bulunduğu odaya kaydı bulunduğunu bildiren belge,
  11. İtfaiyelerden alınması gereken olumlu belgesi,
  12. Dükkanın sağlamlığını gösteren belge.

Giyim mağazası açma belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir. Belgeleri ilgili yerlerden aldıktan sonra artık bir dükkan açabilirsiniz.

Giyim Mağazası Açmak İçin Kredi veya Devlet Desteği
Giyim Mağazası Açmak İçin Kredi veya Devlet Desteği

Giyim Mağazası Açmak İçin Kredi veya (KOSGEB) Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Herhangi bir giyim mağazası açmak bayilik almak ,hali hazırdaki giyim mağazanızı dilediğiniz gibi büyütmek isterseniz, KOSGEB’den destek alabilirsiniz. KOSGEB 50 bin lira hibe ve 100 bin faizsiz kredi vermektedir.

Ayrıca beraber toplamda 150 bin lira yeni girişimci desteği veriyor. GDP içerisinde bulunan yeni girişimci desteğinde nace koduna uygun herhangi sektörde başvuru yapan herkes faydalanabiliyor.

Eğer işletmenizi kurmadan önce KOSGEB‘e başvuru yapmış ve ön onay almışsanız, harcamalarını faturalandırarak destek alabilirsiniz.. İşletme açıldıktan sonra E-KOBİ kaydı yaparak desteklerden yararlanmak isterseniz, bu kez programın niteliğine ve iş yerinin durumuna göre dükkan acmak.com başvuru yapmanız gerekiyor.

Giyim Mağazası Açmak İçin Kosgeb Destek Tablosu

Aşağıda giyim mağazası açmak için kosgeb destek tablosu bulunmaltadır:

  • 14 Giyim eşyalarının imalatı.
  •  14.1 Kürk hariç, giyim eşyası imalatı.
  •  14.11 Deri giyim eşyası imalatı.
  •  14.12 İş giysisi imalatı.
  •  14.13 Diğer dış giyim eşyaları imalatı.
  •  14.14 İç giyim eşyası imalatı.
  •  14.19 Diğer giyim eşyalarının ve giysi aksesuarlarının imalatı.
  •  14.2 Kürkten eşya imalatı.
  •  14.20 Kürkten eşya imalatı.
  •  14.3 Örme (trikotaj) ve tığ işi ürünlerin imalatı.
  •  14.31 Örme (trikotaj) ve tığ işi (kroşe) çorap imalatı.
  •  14.39 Örme (trikotaj) ve tığ işi diğer giyim eşyası imalatı.
  •  47.71 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda giyim eşyalarının perakende ticareti kodları ile desteklenmektedir.
Giyim Mağazası Açmak İçin KOSGEB NACE
Giyim Mağazası Açmak İçin KOSGEB NACE

Giyim Mağazası Açmak İçin KOSGEB NACE Kodu Nedir?

Nace Kodları arasında giyim mağazası açmak için kosgeb nace kodu olalar aşağıdakilerdir.

  • 13.30.01 Kumaş ve tekstil ürünlerini ağartma ve boyama hizmetleri (giyim eşyası dâhil).
  •  13.30.03 Kumaş ve tekstil ürünlerine baskı yapılması hizmetleri (giyim eşyası dâhil).
  •  13.96.01 Dokunabilir ipliklerden metalize iplik ve metalize gipe iplik ile bunlardan dokuma kumaş imalatı (giyim ve döşemecilikte kullanılan).
  •  14.11.2005 Deri giyim eşyası imalatı (deri karışımlı olanlar dâhil, ayakkabı hariç).
  •  13.04 Dış giyim eşyası imalatı, dokuma, örme (trikotaj) ve tığ işi (kroşe), vb. kumaştan olanlar.
  •  14.13.05Siparişe göre ölçü alınarak dış giyim eşyası imalatı, dokuma, örgü ve tığ işi, vb. kumaştan olanlar.
  •  14.14.0 1 Gömlek, tişört, bluz, vb. ceket altına giyilebilen giyim eşyası imalatı (dokuma, örgü veya tığ işi kumaştan).
  •  14.14.04 Çorap bağları, jartiyer, pantolon askıları ve benzeri iç giyim aksesuarları imalatı.
  •  14.19.05 Bebek giyim eşyası ve aksesuarları imalatı.
  •  14.19.08 Giyim (keçeden veya diğer dokusuz kumaştan ya da emdirilmiş veya kaplanmış tekstil kumaşından olanlar).
  •  14.20.04 Post, kürk veya kürklü deriden yapılmış eşya ve parçaların imalatı (giyim ve aksesuarları hariç).
  •  14.20.05 Post, kürk veya kürklü deriden yapılmış giyim eşyası ve giysi aksesuarları imalatı.
  •  14.39.01 Örgü ve tığ işi diğer giyim eşyası imalatı (doğrudan süveter, kazak, hırka, yelek, vb. ).
  •  22.29.02 Plastikten dikişsiz giyim eşyası ve giysi aksesuarlarının imalatı (eldiven dahil).
  •  46.16.01 Deri giyim eşyası, kürk, ayakkabının bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapanlar.
  •  46.42.01 Bebek giysileri, sporcu giysileri, diğer giyim eşyalarının toptan ticareti (kayak kıyafetleri, yüzme kıyafetleri vb.).
  •  46.42.04 Kürk ve deriden giyim eşyalarının toptan ticareti.
  •  46.42.05 Dış giyim eşyalarının toptan ticareti (iş giysileri ile triko olanlar dahil, kürk deriden olanlar hariç).
  •  46.42.06 İç giyim eşyalarının toptan ticareti.
  •  47.71.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda bebek ve çocuk giyim eşyası perakende ticareti.
  •  47.71.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kürklü deriden giyim eşyalarının perakende ticareti.
  •  47.71.04 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda diğer dış giyim perakende satışı.
  •  47.71.0 5 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda iç giyim ve çorap perakende ticareti.
  •  47.71.07 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda deri veya deri bileşimli giyim eşyası perakende ticareti.
  •  47.71.90 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda bys. giyim eşyası perakende ticareti (plastikten, vulkanize kauçuktan, kağıttan, dokusuz kumaştan ya da emdirilmiş veya kaplanmış tekstil kumaşından giysiler).
  •  47.82.01 Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla iç giyim eşyası, dış giyim eşyaları.
  •  96.01.03 Giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerinin boyama, renklendirme hizmetlerini yapar.

Yukarıda da değinilen konular ışığında giyim mağazası hem karlı hem de zahmetli bir iştir. Giyim mağazası için sadece açmak istiyorum demek yetmemektedir. Öncelikle sağlam bir fikre sahip olmak gerekmektedir. Fikir için araştırmalar, rakip, müşteri analizleri yapmak gerekmektedir. Bireyin bu fikir için bir sermayesi olması gerekmektedir.

Fikrinizde sabitseniz o zaman mağazanızın konumunu belirlemeye ve belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Belgelerden son KOSGEB desteğinden yararlanabilirsiniz. Bu destek sizlere oldukça yardımcı olacaktır. Her tamam olduğunda giyim mağazanızı dilerseniz her bireyin gelebileceği bir mağaza yapabilirsiniz.

Dilerseniz de mağaza türlerinden sizlere uygun olan bir tanesini seçebilirsiniz. Seçim yaptıktan sonra ise giyim mağazanızı müşterilerin kolay ulaşabileceği şekilde dizayn edebilirsiniz. Bu şekilde müşterileri memnuniyetiniz artış gösterecektir. Memnun bir müşteri kalıcı bir müşteri demektir.

Mağazanızı da konumun iyi olduğu yerlerde seçmeniz önemli olacaktır. Mağazaya yapılan harcamalar zaman geçtikçe yerini kazanca çevirecektir. Kazanç artıkça mağazanın işleyişi ve büyüme oranı da artacaktır. Son olarak bu iş fikirlerini artık emir almak istemeyen kişiler çıkarmaktadır.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x