Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

Manav Dükkanı Açmak | Açma Maliyeti, Kazancı Ve Gerekenler Nelerdir?

Dükkan açma fikirleri arasında manav dükkanı açma fikride oldukça talep görmektedir. Manav dükkanını açma fikrine genelde bahçesi olanlar ya da toplu alım sağlayacağı yer olanlar girişir. İş fikirleri arasında rahat bir iş olarak görünebilir. Ama gerekenler ve müşterilerin istediklerini karşılamak gerekir.

Müşteri memnuniyeti dükkan sahibini oldukça zorlayan bir durumdur. Şikayetleri dikkate almak, gereken çözümü zamanında sunmak müşteri kaybını önler. Müşteriler memnun oldukça dükkanın kazancı artar. Kazanç artıkça dükkan sahibi seçimlerinde daha ince detaylı olur. Kaliteli ürünler alır, müşteriyi memnun etmeye odaklanır. Sebzeler, meyveler ne kadar, güzel taze ve en önemlisi doğal ise müşteri daha memnun olur.

Doğal ürünlere olan özlem gün geçtikçe artıyor. Ülkemiz olarak tarım bölgelerimizin zenginliklerini kaybetmemeliyiz. Toprak bulunan her yerde ürün yetiştirmek çok kolaydır. Ama ürünün bakımı oldukça zor olduğu için sadece köylerde ve seralarda üretim devam etmekte. Bu durum manav dükkanlarının neden var olduğunu da bizlere açıklıyor. Onlar üreten ve tüketenler arasında birer köprü görevi görmekteler.

Manav Dükkanı Nasıl Açılır?
Manav Dükkanı Nasıl Açılır?

Manav Dükkanı Nasıl Açılır?

Manav dükkanı nasıl açılır diye aklınızda bir soru varsa bunun cevabını bilgiler doğrultusunda vereceğiz. Öncelikle akılda kapsamlı ama o zamana yetecek bir fikir tasarlanmalıdır. Fikir için bu mesleği yapan kişilerle görüşmesi fikir sahibi için bir artıdır. Aynı zamanda rakip analizi yapması kişinin hangi ortamlarda ilerleyeceğini belirler.

SWOT analizi ise kişi için güçlü ve zayıf yönlerinin farkına varmasını sağlar. Zayıf yönlerini güçlü yönleriyle kapatabilir. Sonrasında ise ürünleri temin edeceği kişilere ulaşması gerekecektir. Bu kişiler arasında bireri analiz yapmalıdır. Fiyat analizi, kalite analizi gibi analizler.

Kendisi için uygun satıcıyı bulacaktır. Fikir akılda tamamlandıktan sonra uygulamaya dökülebilmesi için sermayeye ihtiyaç vardır. Sermaye ile dükkan satın alabilir durumuna göre kiralayabilir ya da kendisine ortak bulabilir.

Manav Dükkanı Açma Maliyeti
Manav Dükkanı Açma Maliyeti

Manav Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Kendi manav dükkanınızı açmaya karar verdiyseniz manav dükkanı açma maliyeti diye bir soru aklınıza gelir. Maliyeti hesaplamak için harcama yapılan yerleri iyi bilinmelidir. Dükkan açma maliyeti, elektrik, su, alınacak ürünler, poşet, kasa, tartı maliyetleri satıcıdan kesilecektir. Bu maliyetler 20.000 – 200.000 arasında değişmektedir.

Giderlerin göz korkutmaması için gelirlerin çok iyi olması gerekir. Bu durum ise satıcının ve müşterinin elinde olan bir durumdur. Müşteri memnunsa başka manavları tercih etmeyecektir. Manavın daimi müşterisi olacaktır. Satıcı güler yüzlü, ahlaklı ve kaliteli ürünler getirse o kadar satışı, müşterisi bol olur. Maliyet büyük bir sorun olsa dahi arkasından gelecek gelirler onu unutturabilir.

Manav Dükkanı Nerelerde Açılmalıdır?
Manav Dükkanı Nerelerde Açılmalıdır?

Manav Dükkanı Nerelerde Açılmalıdır?

Bu meslek dalında iş hayatına atılacak isek ilk aklımıza gelen sorunun manav dükkanı nerede açılır olması gerekmektedir. Bu dükkanlar genelde köy yaşamının uzak olduğu bölgelerde bulunurlar. Çünkü köyde bulunan hemen hemen herkes kendi ürününü yetiştirmektedir. O bölgelere bir dükkan açmak ölü yatırımdır. Sadece giderler olur gelir çok fazla düşük olacaktır. Nüfus bakımından kalabalık ve merkezi bölgelerde açılmalıdır.

Şehir merkezinde yaşayan insanlar doğal ürünleri oldukça talep etmektedirler. Çünkü çok fazla genetiğiyle oynanmış ürünlerle karşı karşıyadırlar. Sağlık açısından tehlikede olduklarını hisseden insanlar doğal ürünleri istemektedir. Bulunulan bölgede çok fazla manav dükkanı olabilir bu önemli değildir. Rakip analizi doğru yapıldığı sürece satıcı rakibinin zayıf yönünü fırsata çevirebilir.

Manav Dükkanı Ne Kadar Kazandırır?
Manav Dükkanı Ne Kadar Kazandırır?

Manav Dükkanı Ne Kadar Kazandırır?

Manav dükkanının sahibi giderleri takip ettiği kadar manav dükkanının kazancını da takip etmelidir. Manav dükkanı kazancı, satıcının aldığı ürünlerin tazeliği, kalitesi fiyatı ile ilgilidir. Bir manav kazancı günlük olarak bakıldığında 2000 olarak görülmektedir. Bu kazanç sabit olmamakla birlikte gelen müşteri sayısı ile de ilgilidir.

Her meslek gibi bu meslekte de süreklilik, verimlilik, sürdürülebilirlik mevcuttur. Her daim araştırma, analiz yapabilir olmak gerekir. Verimlilik satıcı etkilediği gibi müşteriyi de etkiler ve daimi olmasını sağlar. Bir uygulamayı bir defa yapmak yeterli değildir bunun devam arz etmesi önemlidir. Bu üç altın değerindeki bilgi kazançların artmasında etkin rol oynar.

Manav Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Manav Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Manav Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Manav dükkanı açmaya karar verdiğinizde bunu hemen gerçekleştirememektesiniz. Manav dükkanı için gerekenler mevcuttur. Bu sermaye ile kısıtlı değildir. Gereken belgeler vardır. Bu belgelere aşağı da yer verilecektir. Bunlar:

  1. Vergi levhası
  2. 2 adet vesikalık, kira kontratı
  3. SGK giriş bildirgesi
  4. Ticari sicil kaydı
  5. Tapu Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi
  7. Oda kaydı
  8. İmza Sirküleri
  9. Ruhsat Başvuru Formu
  10. Adli Sicil Kaydı
  11. SGK Giriş Bildirgesi
  12. Ticari Sicil Kaydı
  13. İtfaiye Uygunluk Raporu

Yukarıdaki belgeleri temin etmeden önce belediyenin ruhsat işleri müdürlüğüne gitmek gerekmektedir. Bu belgelerde eksik olduğu takdirde dükkan açma işlemi yapılamayacaktır. Belgeler hazır ve eksiksiz olunca dükkan açma işlemi başarılı olacaktır.

Bu makalede manav dükkan açma işlemin detaylarından bahsettik. Bu meslek hiç ölmeyecek bir meslektir aslında. Çünkü insanoğlunun yeme ihtiyacı bitmez. O yüzdendir ki Karlı iş fikirleriarasına girmektedir. Dükkanı açtıktan sonrası tutunma ve güçlü olma süreci olarak adlandırabiliriz. Satıcının müşterilerin güvenini kazanması gerekmektedir.

Müşteriye taze, kaliteli, uygun ürünler sunmalıdır. Müşteriler genelde hep bir manavdan alışveriş yapmaktadır bu sürekliliği devam ettirmek gerekir. Müşteriler satıcıdan nasıl bir geri dönüş kalırsa diğer müşterilere de satıcıyı aynı o şekilde anlatırlar. Müşteriler farkında olmadan satıcıların reklamını yapmaktadırlar. Rakiplerinden önce kendi zayıf ve güçlü yönlerini bilen satıcılar aradaki farkı çok çabuk kapatabilirler.

Zayıf yönler güçlü yönler ile fırsata çevrilir. Fırsat rakibe karşı yükselmeyi ifade eder Mesleklere para kazanma yolları olarak bakmaktan ziyada mesleğe kendini vermek önemlidir. Mesleğe kendini veren kişiler bir süre sonra bunalıma girmemektedir. Çünkü bunu bir görev olarak yapmamaktadırlar. Görev olmaması kişinin içindeki sıkıntısını gidermektedir. Mutlu satıcı mutlu kazanç elde eder.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x