Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

19 ADIMDA: Elektrikçi Dükkanı Açma Maliyeti, Kazancı, Kosgeb Desteği Nasıl Alınır?

Günümüzde girişimci olarak küçük işer veya orta ölçekli işler kurmak için; elektrik (elektrikçi) dükkanı açmak çok kazançlı bir fikir olmaktadır. Makalemde size bu konuyu on (10) başlık ve üç (3) video ile tüm sorularınıza cevap veriyorum. Makalede bulacağınız temel başlıklar; elektrik dükkanı açmak kosgeb desteği, elektrik dükkanı açmak karlı mı, elektrikçi dükkanı aylık kazancı ve elektrikçi dükkanında olması gereken malzemeler nelerdir gibi onlarca başlık ile konuyu detaylandırdım.

Girişimci için iş fikirleri kategorisinde bulunan elektrik dükkanı açmak için bazı süreçlerden geçmek durumundasınız. Bu nokta da iş yapmak isteyen girişimci bazı eğitimlere, yetki belgelerine, izinlere ve ekipmanlara ihtiyaç durmaktadır. Bunların dışında dükkan açma fikirleri için çok güçlü bir iş planlamasına ve iş stratejisine gerek duyulmaktadır.

Girişimci için para kazanma yolları arasında olan elektrik dükkanı açma fikri örgün eğitim de gerektirmektedir. Bunların dışında rutin prosedürleri takip edilmektedir. Bu işe kendi başınıza ya da bayilik alarak başlayabilirsiniz. Bir marka ile çalışmak da doğru bir karar olmaktadır.

Elektrikçi Dükkanı Açmak Karlı Mı?
Elektrikçi Dükkanı Açmak Karlı Mı?

Elektrikçi Dükkanı Açmak Karlı Mı?

Girişimci elektrik dükkanı açmaya karar verdikten sonra ilk araştırmaları; elektrik dükkanı açmak karlı mı ya da zarar eder miyim şeklinde olmaktadır. Girişimci bu konuda çoğu kişiden olumlu fikirler almaktadır.

Bu işi yapan kişiler genelde çok büyük kazançlar sağlamakta ve en kısa sürede kar elde etmektedirler. Genel olarak bu işi yapmak isteyen girişimci gelir ve gider konusunda çok dikkatli davranır ise daha büyük kazançlar elde etmektedir.

Kar oranını arttırmak için doğru yöntemleri tercih ederse çok büyük kar oranına sahip olmaktadır. Genelde girişimci bu işi yapmadan önce hangi yollara başvurması gerektiğini önceden araştırmalı ve bu bilinçle işe başmalıdır.

Elektrikçi Dükkanı Açmak İstiyorum
Elektrikçi Dükkanı Açmak İstiyorum

Elektrikçi Dükkanı Açmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım?

Girişimci olarak; elektrikçi dükkanı açmak istiyorum nereden başlamam gerekiyor diyorsanız öncelikle bu işi tam anmalı ile bilmeniz gerekmektedir. Elektrik dükkanı açan kişi elektrikli aletler ile ilgili tüm bilgilere sahip olmalıdır.

Basit bir elektrikçi bile olsanız mutlaka bir ısıtıcıyı, ütüyü veya buna benzer her şeyi tamir edebiliyor olmalısınız. Eğer böyle bir tamir yeteneğiniz yok ise ama bu işi yapmak istiyorsanız Halk Eğitim’de İşkur tarafından yapılan ücretsiz elektrik kurslarına katılabilirsiniz. Bu kurslar sonunda 1 veya 2 ay gibi bir sürede kendinizi geliştirip, bu işe başlayabilirsiniz. Bunların dışında elektrikçi dükkanında çalışıp, deneyimde kazanabilirsiniz.

Elektrik Dükkanı Açmak İçin Ne Gerekiyor?
Elektrik Dükkanı Açmak İçin Ne Gerekiyor?

Elektrik Dükkanı Açmak İçin Ne Gerekiyor?

Girişimciler para kazanmak için elektrik dükkanı açma yoluna giriştiler ise; elektrikçi dükkanı açmak için gerekenler tüm detayları öğrenip, ona göre hareket etmek durumundadır. Genelde elektrik dükkanı açmak isteyen girişimci basit bir süreçten sonra bu işe başlayabilir.

Bu sürecin başında 20 metrekare bir dükkan bulmanız gerekiyor. Sonrasında bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek gerekli olan belgeleri temin edebilirsiniz. Resmi süreçler tamamlandıktan sonra, dükkan rafları ve elektrik malzemeleri satın alınmalıdır. Bir girişimci için raf alımı ve kurulumu yüksek maliyetli bir iş olmaktadır.

Raf kurulumu için 5.000 TL gibi bir rakam gerekmektedir. Raf kurulumunda bir marangoz ile anlaşabilirsiniz. Bunun dışında gerekli olan malzemelerin temini için araştırmalara başlamalısınız.

Elektrik Dükkanı Açmak Ne Kadara Mal Olur?
Elektrik Dükkanı Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Elektrik Dükkanı Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Genelde bir girişimci için elektrik dükkanı açma maliyeti ortalama 30.000 TL gibi sermaye gerektiren malzemelerden oluşmaktadır. Daha büyük çaplı dükkan açan bir girişimci de 200.000 TL gibi rakamlar veya bunun üzerinde olan rakamlar ortaya koyması gerekmektedir. Dükkanda avize satışı da yapılacaksa bu rakamlar daha da yükselecektir.

Girişimci iş potansiyelini görmeden bu kadar büyük işlere girişmemeli 30.000 TL sermaye ile bu işe başlamalıdır. Büyük şehirde kurulacak olan dükkanlar şehir içinde malzeme satın alabilirler.

Bunun dışında küçük bir ilçede veya köyde bu işe başlayacaklarsa il dışından satın alma işlemi gerçekleştirebilirler. Bu gibi durumlarda toptan alımlar için internetten satın alma işlemi yapmak yanlış olacaktır. Bu gibi durumlarda aynı malzemeden 10 veya 20 adet almak yerine farklı çeşitlerden 3 vay 4 tane almak daha doğru olacaktır.

Elektrik Dükkanı Ortalama Kar Marjı
Elektrik Dükkanı Ortalama Kar Marjı

Elektrik Dükkanı Ortalama Kar Marjı Nedir?

Elektrik dükkanını açtığınız andan itibaren kazanç sağlamaya başlarsınız. Bir girişimci için elektrik dükkanı kazancı çok küçük ve basit bir işletme olsa bile aylık kazançlar ortalama olarak 2.000- 3.000 TL şeklinde olmaktadır. Bazı elektrik dükkanlarında tamir işlerine gidildiği zaman da 7.000-8.000 TL rakamlarına ulaşılabilmektedir.

Aslında bu işte kar elde etmek istiyorsanız evlere veya işyerlerine tamire gitmek daha çok kazanç sağlayacaktır. Girişimci bu işe başlamadan önce deneyimli ve işi tamamen bilen bir kişi ise kar oranı 2 kat daha fazla olacaktır. İşi bile girişimci tamir ve tadilat işlerine giderek işçilik ücreti de alır ve bu işlem de bol kazanç elde etmesini sağlar.

Elektrik Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Desteği
Elektrik Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Desteği

Elektrik Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Yeni iş yeri açacak olan girişimci Kosgeb tarafından verilen maddi desteklerden faydalanmak istemektedir. Bu noktada da elektrik dükkanı açmak KOSGEB  desteği ile daha kolay ve avantajlı bir hal almaktadır.

2022 yılı itibari ile Kosgeb birçok girişimciye hibe miktarı olarak 50.000 ile 65.000 TL arasında hibe desteği sunmaktadır. bu desteği almak için girişimcilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar;

  1. Girişimci uzaktan eğitim alarak; geleneksel girişimcilik eğitimi ile girişimcilik sertifikası sahibi olmalıdır.
  2. Girişimcinin kuracağı iş fikri kosgeb’in desteklediği sektörler arasında olmalıdır.

Tüm bu şartları sağlayan girişimci Kosgeb desteklerinden faydalanabilir.

Elektrik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Elektrik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Elektrik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Girişimci için iş açma süreçlerinden biri de bağlı bulunduğu belediyelerden istenen belgeleri temin etmek olacaktır. Peki elektrik dükkanı açmak için gerekli belgeler nelerdir?

  1.  Sabıka Kaydı,
  2. İşyeri açma ruhsatı,
  3. Tapunun fotokopisi,
  4. Yapı kullanma izni belgesi,
  5. Vergi levhasının fotokopisi,
  6. Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah belgesi,
  7. Kira ise; kira kontratı veya noter tasdikli sureti,
  8. İşyerinin su abonesi kartlı sayaç takılacak olan,
  9. Ustalık belgesi ve yanında 2 adet vesikalık fotoğraf,
  10. İtfaiyeden alınacak rapor (yangın önlemi alındığına dair),
  11. Emniyetten alınan kimlik bildirimi belgesinin fotokopisi,
  12. Şirket ise; imza sirküleri ve Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi,
  13. Bağlı bulunduğu Esnaf odası veya Ticaret odasına olan kayıtlarını gösteren belge,
  14. Sigorta belgesi veya bağ kur belgesi bunun dışında emeklilik cüzdanı fotokopisi.
Elektrikçi Dükkanı Açma Şartları
Elektrikçi Dükkanı Açma Şartları

Elektrikçi Dükkanı Açma Şartları Nelerdir?

Elektrik dükkanı açan kişilerin bu süreçte her konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Girişimci için; elektrkçi dükkanı açma şartları bulunmaktadır.

Elektrik işi yapmak oldukça tehlikeli ve risk içeren bir iş olmaktadır. Bu iş de gerekli önlemleri almak ve güvenlik prosedürlerini takip etmek gerekmektedir. İşe alacak olduğunuz işçilerin sertifikalı elektrikçi olduğuna dair sertifikaları kontrol edilmelidir. Eğer bu yetki belgelerine sahip olmayan kişiler ile çalışırsanız çok büyük para cezaları ödemek durumunda kalırsınız.

Elektrik Dükkanı Dekorasyonu Ve Tasarımı
Elektrik Dükkanı Dekorasyonu Ve Tasarımı

Elektrik Dükkanı Dekorasyonu Ve Tasarımı Nasıl Yapılır?

İş yeri açma süreçlerinden biri de iş kuracağınız elektrik dükkanı dekorasyonu için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğidir. Çünkü dekorasyon müşteri çekmek için son derece önemli bir etken olmaktadır. Genelde elektrik dükkanlarının vitrinleri çok büyük önem arz etmektedir.

Vitrin dekorasyonu bunun yanında mağaza tabelası oldukça ilgi çekici ve ışıklandırmalı olmalıdır. Elektrik dükkanı içinde dekoratif amaçlı aydınlatmalar dükkana görsellik katmaktadır.

Dükkan içinde bulunan raflar ürün çeşitlerine göre dizayn edilmelidir. Müşteri hangi malzemeyi nerden alacağını bilmelidir. Düzenli bir raf her zaman müşteri kazandırır.

Elektrikçi Dükkanında Olması Gereken Malzemeler
Elektrikçi Dükkanında Olması Gereken Malzemeler

Elektrikçi Dükkanında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?

İş kurma aşamasında malzeme alımı oldukça önemli bir kavram olmaktadır. Peki elektrik dükkanı malzemeleri nelerdir? Bu noktada düşünecek olursak elektrik dükkanı işine yeni başlanacak ise ve yeterli bir sermaye yok ise bu işe en temel olan malzemelerin alınmasıyla başlanabilir. Bu temel malzemeler;

  1. Prizler,
  2. Pense,
  3. Lamba çeşitleri,
  4. Kablo çeşitleri,
  5. Kontrol kalemi,
  6. Yüksük sıkma,
  7. Elektrik bandı,
  8. Kablo kesme makası,
  9. Tasarruflu ampuller,
  10. Uzatma kabloları,
  11. Küçük şekillerde olan avize çeşitleri,

Alınan bu ürünler en temel malzemeler olarak işe başlamak için yeterlidir. Ayrıca; bu ürünleri stoklamak için raf ve tezgâh da almak gerekmektedir. Uygun fiyata satın almak istediğiniz bu ürünleri toptan elektrik malzemesi satışı yapan firmalar hakkında araştırma yapıp onlardan satın alabilirsiniz. Bu malzemeler bir elektrik dükkanında olması gereken en önemli stok malzemeleridir.

Girişimci için para kazandıran işler arasında olan sadece elektrik malzemesi satışı yapan elektrik dükkanı açmak son derece büyük kazançlar ve kârlar getirebilmektedir. Fakat; bu işin yanında elektrikçilik mesleğini de icra ederek çok yüksek meblağlar kazanabilirsiniz.

Genelde hem evlerde hem de iş yerlerinde elektrik tamir ve onarım işi yaparak 100 TL gibi rakamlarla bu işi yapabilirsiniz . Bir girişimci için Karlı iş fikirleri kapsamında olan ve doğru bir şekilde bilinçlice yapılırsa herkese çok büyük kazançlar sağlayan bir iş olmaktadır.

Bu durumda girişimci genel olarak kendine sunulan imkanları değerlendirerek ve gerekli önlemleri alarak bu işi yapabilmektedir. Bir girişimci için iş yeri açma fikirleri arasında olan ve bol kazanç sağlayan elektrik dükkanı açma işi sadece kazanç değil aynı zamanda yeni bir meslek de kazandırmaktadır.

Bu iş yerini açmak için alınan eğitimler ve sağlanan hibe destekleri ile girişimci son derece başarılı ve bilgili bir şekilde işini sürdürür. Basit şekillerde açtığı iş yerlerini daha büyük çaplı hale getirerek işlerini büyütür. Hem başarı hem de bol kazanç sağlayan elektrik dükkanı açma işi girişimciye çok büyük faydalar sağlamaktadır.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x