Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

9 BİLGİ: Halı Saha Açma Maliyeti, Kazancı Ve Kosgeb Desteği Nasıl Alınır?

Yoğun çalışma şatları nedeniyle insanlar spor yapmaya çok vakit ayıramamaktadır. Bu makalemde en çok rağbet gören iş dalları arasında bulunan halı saha açmak hakkında detayları anlatacağım. Tam dokuz (9) balık ve iki (2) video ile sizin merak ettiklerinize cevap verip, kosgeb halı saha desteği ile neler yapabileceğinizi bunun yanında da halı saha açma maliyeti gibi temel konuları detaylı anlatacağım.

Spor salonları ve halı sahalara talep arttıkça, biraz yatırım ile para kazanmanın yolları gibi arayışta olanlar için, halı sahalar en iyi iş fikirleri sıralamasının başında gelmektedir. Peki, en karlı meslekler arasında olan halı saha işletmeciliği için neler gerekiyor.

Halı Saha Ruhsatı Nasıl Alınır?
Halı Saha Ruhsatı Nasıl Alınır?

Halı Saha Ruhsatı Nasıl Alınır?

Öncelikle spor alanında her hangi bir girişim planınız var ise, ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. Halı saha ruhsatı nasıl alınır diye düşünüyorsanız, bu makale ile sorunuz cevabına ulaşabilirsiniz.

Halı saha açmayı düşündüğünüz bölgeyi ve spor alanı için hangi olanakları barındıracağınızı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne detaylı bir şekilde belirtmelisiniz. İznininiz onaylandıktan sonra ise TFF Bölge Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden aldığınız izin ile birlikte sicil kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

Burada sizlere halı saha ruhsatı için gerekli olan belgeler ile birlikte tüm evraklarınız kayıt altına alınacaktır.

  1. Sgk kaydı,
  2. Vergi levhası,
  3. Adli sicil kaydı,
  4. Kimlik fotokopisi,
  5. Yapı kullanma izni,
  6. İkametgah belgesi,
  7. İki adet vesikalık fotoğraf,
  8. İtfaiye uygunluk belgeleri,
  9. Ruhsat için gerekli belgeler,
  10. Oda sicil tasdiknamesi ve oda faaliyet belgesi,
  11. İş yeriniz kiralık yer ise kira sözleşmesinin fotokopisi.
Halı Saha Kurulum Maliyeti
Halı Saha Kurulum Maliyeti

Halı Saha Kurulum Maliyeti Ne Kadar?

Bu maliyetleri hesaplamadan önce, açacağınız halı sahanın boyutları, üstünün açık veya kapalı olması, açacağınız alan kiralık ise kira maliyetleri, Öncelikle ruhsat için alacağınız izinler yaklaşık olarak 10-15 bin tl civarında olacaktır.

Halı saha zemin maliyeti, saha çevresinde ki tellerin maliyeti, drenaj sistemlerinin maliyeti, tavan ve kale fileleri, kamera sistemleri, suni çim maliyetleri gibi giderleriniz olacaktır. Bunların toplam maliyeti ise sizlere yaklaşık olarak 150-200 bin civarında olacaktır.

Ayrıca bekleme salonu, duşlar ve tuvaletler, soyunma odaları gibi gerekli alanların maliyeti ise ortalama 40bin tl ile 70 bin tl arasında değişmektedir. Bu gibi halı saha maliyeti tercih edeceğiniz ürünler doğrultusunda değişiklik gösterecektir.

Kapalı Halı Sahanın Maliyeti
Kapalı Halı Sahanın Maliyeti

Kapalı Halı Sahanın Maliyeti Kaç Paradır?

Kapalı halı sahalar yağmur, kar ve soğu gibi doğa olaylarından etkilenmediği için çok daha fazla tercih edilmektedir. Peki kapalı halı saha maliyeti ne kadardır? Öncelikle halı sahanızın boyutu ve ölçüleri, üzerinin kapanmasının maliyeti için belirleyici bir etken olacaktır.

Halı sahanızın ölçüleri doğrultusunda, üzerinin kapatılmasında kullanılacak brandanın ölçüleri, kalitesi, dayanıklılığı ve özellikleri maliyetinizin net bir şekilde belirlenmesine yardımcı olacaktır. Seçeceğiniz ürüne göre fiyatlar her ne kadar değişiklik gösterecek olsa da, yaklaşık olarak maliyeti 20 bin tl ile 30 bin tl arasında olacaktır.

Halı Saha Açmak Ne Kadar Kazandırır?
Halı Saha Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Halı Saha Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Günümüzde en karlı ve gözde işlerden biri halı saha işletmeciliğidir. Peki, halı saha kaç para kazandırır? Sorusunun cevabı ise birçok etkene bağlıdır. Halı sahayı açacağınız bölge, o bölgenin nüfusu ve spora olan eğilimi, arkadaş çevreniz, müşteriniz ile olan ilişkileriniz, kazanacağınız paranın da miktarını belirleyecektir.

Ayrıca ne kadar fazla sermaye o kadar iyi kazanç anlamına gelmektedir. Halı sahalar özelliklerine ve bulunduğu bölgeye göre değişmekle beraber ortalama olarak günde 5 ile 8 saat arasında bir doluluk oranına sahiptir.

Maçların 12 veya 14 kişiden oynandığını ve kişi başı ücretin de 50 tl ile 100 tl arasında olduğunu düşünürsek, gelirinizin tatmin edici rakamlara ulaştığını göreceksiniz.

KOSGEB Halı Saha Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB Halı Saha Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Halı Saha Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB, son yıllarda halı saha gibi spor alanlarına da destek vermeye başlamıştır. Böylece insanları hem spora hem de bu alanda girişimcilik yapmasını sağlamıştır.

Peki KOSGEB halı saha desteği nasıl alınır? KOSGEB kodları arasından halı saha işletmeciliğinin kodunu bulduktan sonra, iş planı programınızı oluşturduktan sonra KOSGEB için hibe ve teşvik programına başvuru yapabilirsiniz. Bu destek programları kapsamından yararlanarak, toplam maliyetinizin yarısını geri alabilirsiniz.

Ayrıca vergi ödemelerinde kolaylık sağlanması gibi birçok farklı teşvik alanlarından da yararlanabilir, halı sahanızı açarken gereken sermayenin bir kısmını da anlaşmalı bankalardan uygun taksitler ve düşük faiz oranları ile alabilirsiniz.

Halı Saha İçin Gerekli Malzemeler
Halı Saha İçin Gerekli Malzemeler

Halı Saha İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Kusursuz ve modern bir halı sahanızın olmasını istiyorsanız, öncelikle halı saha için gerekli malzemeler nelerdir? Sorusuna eksiksiz bir şekilde cevap bulmanız gerekmektedir.

  1. Masa,
  2. Toplar,
  3. Sandalye
  4. Tuvaletler,
  5. Kale direkleri,
  6. Skor tabelası,
  7. İskelet demirleri,
  8. Soyunma odaları,
  9. Güvenlik sistemleri,
  10. Kiralık kramponlar,
  11. Halı saha yelekleri,
  12. Saha çevresi fileleri,
  13. Mutfak malzemeleri,
  14. Aydınlatma sistemleri,
  15. Tel örgü malzemeleri,
  16. Kaliteli zemin malzemeleri
  17. Bekleme salonu için koltuk,

gibi birçok malzeme gerekenler listesinin başında gelmektedir. Gereken malzeme listenizde ki malzemelerin kalitesi, sermaye maliyetinizi ve kazancınızı da belirleyecek unsurlardan olacaktır.

Halı Saha Açmak İçin Belediye İzni
Halı Saha Açmak İçin Belediye İzni

Halı Saha Açmak İçin Belediye İzni Nasıl Alınır?

Öncelik olarak halı sahanızı açmayı düşündüğünüz bölgenin belediyesine, projenizi 3 boyutlu olarak çizip, izin alınması gerekmektedir. Halı saha açmak için belediye izni, alındıktan sonra başvuru için gerekli belgeleri tamamlamanız gerekmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu sicil kaydı ve yeterlilik belgesi, güvenlik kamera sistemleri, kira sözleşmesi, adli sicil kaydı ile kimlik fotokopisi, vesikalık resim, ikametgah adresi gibi sizden istenilen belgeleri tamamlayıp, başvurunuzu tamamladıktan kısa bir süre sonra, evraklarınız ile ilgili bir eksik ve kanuna aykırı bir durum olmadıkça izniniz kısa bir süre içinde onaylanacaktır.

Halı Saha Yapmak İçin Kaç Metre Kare Arsa Lazım?
Halı Saha Yapmak İçin Kaç Metre Kare Arsa Lazım?

Halı Saha Yapmak İçin Kaç Metre Kare Arsa Lazım?

Bu durum öncelik olarak halı sahanızın ölçülerinize, bekleme salonunun ölçülerine, duş ve tuvalet alanlarının ölçülerine göre, gerekli olan arsanızın metre kare ölçüleri ortaya çıkacaktır. Genellikle halı saha ölçüleri 800 ile 1500 metre kare arasında bir alan gerekmektedir. Seçeceğiniz arazi engebesiz olmalıdır.

Ayrıca imar izni olmayan arsalar için, geçici ruhsat alınabilir. Halı sahanızı açmayı düşündüğünüz arsaya, harita mühendisi getirterek, kullanılacak alanların kurulumunu ve halı sahanın konumu düzgün bir şekilde konumlandırabilirsiniz.

Belediye izni, imar izni gibi izinleri aldıktan sonra halı saha kaç metre kareye kurulur, sorusu için araştırmalara başlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1100 metre karelik bir alan ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Alanın büyüklüğü ve halı sahanızın doğru konumlandırılması, en önemli hususlardandır.

Halı Saha Açmak Mantıklı Mı?
Halı Saha Açmak Mantıklı Mı?

Halı Saha Açmak Mantıklı Mı?

Son zamanlarda sermaye payı ve karlılık oranı doğrultusunda en mantıklı işler arasında, halı saha işletmeciliği gelmektedir. İnternet üzerinden yapılan Karlı iş fikirleri başlığı adı altında, aranan ve en ideal olan iş fikrinin halı saha açmak olduğu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca çalışma saati, maliyet ve para kazandıran işler arasında yine halı saha işletmeciliği dikkatleri çekmektedir.

Yapılan araştırmalar, sermaye yatırımı ve kazanım oranı doğrultusunda da halı saha açmak ve işletmek en karlı meslekler arasında ilk sıraları almaktadır. Doğru yer tercihi, müşteri potansiyeli, iyi reklam ve kaliteli malzemeler ile halı sahanız üzerinden yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Halı sahanızı inşa edeceğiniz arsayı ayarladıktan sonra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden, belediyelerden ve Türkiye Futbol Federasyonundan gereken izinler alındıktan sonra halı sahanızın inşasına başlayabilirsiniz. Kapalı halı sahalar ve güzel bir zemine sahip olan halı sahalar her zaman daha fazla tercih edilmektedir.

Ayrıca son yıllarda devlet desteği ile KOSGEB tarafından verilen teşvik ve hibe destekleri ile çok daha düşük sermayeler ile sizlerde iş sahibi, kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Hibe destekleri, taksitli ve düşük faiz oranları ile sermaye katkıları ve vergi ödemesi kolaylıkları gibi birçok destek KOSGEB tarafından desteklenmektedir.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x