Dükkan - İşyeri Açma Fikirleri

12 BAŞLIKTA: Güzellik Merkezi Açmak, Salonu Maliyeti, KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Bu makalemde güzellik merkezi açmak hakkında sizi detaylı bilgilendireceğim. Güzellik merkezi açma maliyeti gibi tam on iki (12) başlık ve dört (4) video ile Türkiye’deki en detaylı anlatımı burada bulabileceksiniz. Güzellik merkezi açmak için gerekli belgeler nelerdir gibi buna benzer tüm sorularınıza cevap bulup, güzellik merkezi açmak için gerekli sertifikalar konularına kadar tüm detayları sizin için araştırdım.

Günümüzde genellikle kadınlar tarafından tasarlanan iş fikirleri arasında güzellik salonu açma fikri çoğunluktadır. Genel olarak baktığımız zaman günümü şartlarında her kadın ayda 1 kere mutlaka güzellik salonunun kapısını çalıyor. Düşünülen girişimcilik için büyük talep gören güzellik salonu para kazanma yolları arasında en fazla yer alan iş fikirleridir. Günümüz şartlarına ve teknolojisine dayanarak açılan güzellik salonları çok büyük kazançlar sağlıyor.

Kadınların güzelliğini arttırmak için güzellik sektöründe girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe daha çok girişimci tarafından yapılmaktadır. Güzellik sektöründe alanın genişliği, rağbetin çokluğu bu sektörü cazip kılan etkenlerdir.

Günümüzde kadınların yanı sıra erkekler de kişisel bakımlarına ve güzelliklerine daha çok dikkat etmektedir. Bu durum güzellik sektörünü daha fazla para kazandıran işler konumuna getirmektedir.

Güzellik Merkezi Açmak Mantıklı Mı?
Güzellik Merkezi Açmak Mantıklı Mı?

Güzellik Merkezi Açmak Mantıklı Mı?

Eğer çok büyük paralar kazanmak istiyorsanız ve güzellik salonu açacak kadar da sermayeniz var ise yapacağınız en doğru fikir güzellik salonu açma fikridir. Peki güzellik merkezi açmak mantıklı mı?

Öncelikle çok fazla birikim sahibi değilseniz ve küçük çapta bir salon açacaksanız size getireceğiz kazanç aylık 10.000- 15.000 cirodur. Bu sebeple her ne olursa olsun güzellik salonu açma fikri mantıklı bir fikirdir. Güzellik salonu açmak karlı ve potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer alıyor. Maddi kazancı çok yüksek olsa da güzellik salonu açmak zorlu ve zahmetli bir iştir.

Güzellik merkezi açmak diğer sektördeki dükkanları açmak kadar basit değildir. Bu süreçte hem hijyen koşullarına sahip olmak hem insan sağlığına önem vererek sağlığa zararlı hiç bir unsurun bulunmamasına dikkat etmek aynı zamanda kullanılan tüm ekipmanların yeni teknolojik gelişmelere uygun olmasını sağlamak büyük bir özen gerektiriyor.

Özellikle güzellik merkezinde kullanılan cihazlar direk cilde temas edecek şekilde ise cihaz seçiminde ve bu cihazları kullanacak personel alımında da son derece titiz davranılıyor.

Güzellik Merkezi Nasıl Açılır?
Güzellik Merkezi Nasıl Açılır?

Güzellik Merkezi Nasıl Açılır?

Çağımızda en fazla talep gören girişimcilik fikri güzellik salonu açma fikridir. Güzellik salonu açarak çok yüksek gelirler elde edebilirsiniz. Peki güzellik merkezi nasıl açılır? Öncelikle iyi bir konumdan dükkan kiralamalısınız.

Bu işletmeyi açabilecek yeterliliğe sahip olduğunuzu gösteren bir sertifika veya diplomanız bulunmalıdır. Güzellik salonu açmak isteyen kişilerin birçok farklı yöntemleri vardır. Bunlardan biri mesleki yeterlilik eğitim kurslarına katılarak, güzellik salonu açmak. KOSGEB destekli güzellik salonu açmak da birçok kişinin başvurduğu yöntemler arasındadır.

Güzellik salonu açmak için gerekli şartları sağlamanız gerekiyor. Sonrasında belediyelere başvuru yaparak iş yeri açma işlemine başlayabiliyorsunuz.

Güzellik salonu açmak zorlu bir süreç olduğu kadar emek ve eğitim isteyen bir iştir. Bu anlamda girişimci olarak bu işi yapmak istediğiniz noktada tüm detayları ile düşünüp, gerekli tüm eğitimleri aldıktan sonra iş planınızı yapmalısınız. İş yeri açmak kadar o işi sonuna kadar götürüp zarar etmeden devamlılığını sağlamak da önemlidir.

Güzellik Merkezi Açma Şartları
Güzellik Merkezi Açma Şartları

Güzellik Merkezi Açma Şartları Nelerdir?

Güzellik merkezi açmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bir güzellik merkezi açma şartları şunlardır:

  1. Güzellik merkezi açmanın en önemli şartı ustalık belgesidir. Merkezi açacak kişinin ustalık belgesi yoksa bu belgeye sahip kişiyi müdür olarak istihdam etmesi gerekir.
  2. Güzellik salonu en az 75 metrekare olmalıdır.
  3. Salonun zemini kolay temizlenebilir yapıda ve pürüzsüz olmalıdır.
  4. Erkek ve kadın tuvaletleri ayrı olmalı ve bu tuvaletlerde sıcak su, peçete, ayna, sabun, kurutma makinesi bulunmalıdır.
  5. Yatağın konulduğu odalar 6 metrekareden küçük olmamalıdır.
  6. Salon girişinde en az 15 metrekare büyüklüğünde bekleme salonu bulunmalıdır.
  7. Salonun tüm duvarları yağlı boya ile boyanmalıdır.
Güzellik Salonu Kazancı Ne Kadar
Güzellik Salonu Kazancı Ne Kadar

Güzellik Salonu Kazancı Ne Kadar, Kaç Para Kazandırır?

Güzellik salonunun kazancı bulunduğu konuma, sahip olduğu malzemelere göre değişkenlik gösteriyor. Küçük çaplı bir güzellik salonu aylık maximum 15.000 TL ciro yaparken daha büyük bir mekana sahip ve tüm donanımı ile iç tasarımı ile elit bir görünüme sahip güzellik salonu aylık 150.000 ciroyu görebiliyor.

Bu anlamda güzellik salonu kazancı kişinin kullandığı donanım ve kurulduğu semt açısından değişim gösteriyor. Kazanç sağlamak istiyorsanız öncelikle güzellik salonunu açacağınız konumu belirlemelisiniz.

Alışveriş merkezlerinin içinde ya da alışveriş merkezi yakınında güzellik merkezi açmak ve aynı zamanda güzellik ürünleri de satmak size daha çok kazanç sağlıyor. Ulaşımın kolay olduğu fazla insan trafiğinin olduğu yerlere de güzellik salonu açabilir, daha çok kazanç sağlamış oluyorsunuz.

Ayrıca; güzellik salonu olmayan yerlere de güzellik salonu açtığınız zaman daha az seviyede rekabet ile işinizi yürütebiliyorsunuz.

Güzellik Merkezi Açma Maliyeti
Güzellik Merkezi Açma Maliyeti

Güzellik Merkezi Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Güzellik salonu açma fikri olan bir girişimci; güzellik merkezi açma maliyeti düşündüğü maliyetten çok daha olabiliyor. Girişimci; mahalle arasında küçük çapta bir güzellik merkezi açmayı düşünmüyorsa; yani daha büyük çaplı ve donanımlı bir hedefi var ise; ortalama olarak 100.000 ile 300.000 TL sermayeye ihtiyacı bulunuyor.

Bu nedenle büyük düşünen kişiler açacakları güzellik merkezi için ortaya daha büyük bir sermaye koymalıdır. Bu nokta da düşüneceğiniz tek konu küçük mü yoksa büyük çaplı mı bir dükkan açmalıyım.

Cilt bakım, vücut bakım, epilasyon, el-ayak bakımı ve makyaj birimi gibi tüm birimlerin yer aldığı geniş ölçekte bir güzellik salonunun maliyeti 250.000 ile 400.000 lira arasındadır. Sadece birkaç birimle kurulacak orta ölçekte bir güzellik salonu maliyeti 100.000 lirayı bulmaktadır.

Güzellik Merkezi Açmak İçin KOSGEB
Güzellik Merkezi Açmak İçin KOSGEB

Güzellik Merkezi Açmak İçin KOSGEB Destek Veriyor Mu?

Güzellik salonu açmak isteyenleri devletimiz KOSGEB üzerinden desteklemektedir. Girişimciliği geliştirme destek programı kapsamında yer alan Geleneksel girişimcilik destek programı imkanlarından kolayca faydalanılabiliyor. Girişimci olarak hazırlayacağınız iş planınızın projesi onay aldığı zaman NACE kodu ile tüm desteklerden faydalanılıyor.

Kadınlar tarafından daha fazla talep gören güzellik merkezleri KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerin en başında yer almaktadır. KOSGEB yeni girişimcileri daima desteklemektedir. Kadınlar tarafından yapılan başvurularda daima olumlu dönüşler olmaktadır.

Ayrıca; devletin vatandaşlarına sunduğu hizmetler arasında yer alan KOSGEB hem girişimcilik eğitimi veriyor hem de sermaye desteği sunuyor. Bu açıdan girişimci olarak size devlet tarafından güzellik merkezi KOSGEB desteği veriliyor.

Güzellik Merkezi Açmak İçin KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Güzellik merkezi açmak için yardım alınacak kuruluşlardan biri KOSGEB’dir. KOSGEB desteğinden faydalanmak için şunlar yapılmalıdır:

  1. Öncelikle Girişimcilik Belgesi alınmalıdır. E-devlet şifresi ile internetten kolaylıkla alınabilmektedir.
  2. İş yeri kurulduktan sonra girişimcilik belgesi ile KOSGEB’e başvuru yapılır.
  3. Başvurusu kabul edilen girişimci iş yeri ile ilgili iş planı projesi yapar ve bunu KOSGEB heyetine sunar.
  4. KOSGEB’in onayladığı projeler hibe almaya hak kazanır.

Bir güzellik merkezi açmak için KOSGEB desteği 50.000 liraya kadar hibe desteğini kapsamaktadır. Başvuruyu yapan kadınlar ise buna ek 10.000 lira daha hibe verilir.

Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Malzemeler
Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Girişimci olarak güzellik salonu açmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken noktalar müşterilerinize sağlayacağınız hizmetlerin çeşitleridir. Güzellik merkezlerinde bulunması gereken malzeme çeşitleri de buna göre değişiklik göstermektedir. İşte bu nedenle güzellik merkezi malzemeleri sıralanacak olursa;

  1. Sedyeler,
  2. Tabureler,
  3. Lipoliz cihazı,
  4. Masaj yatakları,
  5. Lenf drenaj cihazı,
  6. Kalıcı makyaj cihazı,
  7. Cilt bakım cihazları,
  8. Lazer epilasyon cihazı,
  9. G5 cihazı zayıflama için,
  10. İğneli lazer epilasyon cihazı,
  11. Manüel Cilt Bakım Koltukları,
  12. 3 Motorlu Cilt Bakım Koltukları,
Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Belgeler
Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Belgeler

Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Güzellik merkezi açacağınız zaman izlenecek yol ve yöntemler neticesinden sizden bazı belgeler getirmeniz isteniyor. Bu bağlamda güzellik merkezi açmak için sertifikalar ve bazı belgeler temin ediliyor. Bu belgeler;

  1. İmza Sirküleri,
  2. Vergi Levhası,
  3. Kira Sözleşmesi,
  4. 2 adet fotoğraf,
  5. Oda Faaliyet Belgesi,
  6. Ticaret Sicil Gazetesi,
  7. Adli Sicil Kaydı Belgesi,
  8. Oda Sicil Tasdiknamesi,
  9. İtfaiye Uygunluk Raporu,
  10. Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi,
  11. ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi,
  12. Uzman olduğunuz meslek ile ilgili Ustalık belgesi,
  13. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi,
  14. SGK ‘da kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge,

Açmış olduğunuz güzellik merkezinin sağlık şartlarına uygun olduğunu ispatlayan hijyen belgesi gibi belgelerinin de olması gerekiyor.

Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Sertifikalar
Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Sertifikalar

Güzellik Merkezi Açmak İçin Gerekli Sertifikalar Hangileridir?

Güzellik merkezi açmak için bazı sertifikalara sahip olunması gerekir. Bir güzellik salonu açılmadan önce güzellik merkezi açma belgeleri tamamlanmalıdır. Güzellik uzmanı bulunmasının şart olduğu bu merkezlerde güzellik uzmanı olmanın iki yolu vardır:

  1. Meslek liselerinin ‘Kuaförlük ve Cilt Bakımı’ bölümünden mezun olmak,
  2. MEB onaylı halk eğitim kurslarından ‘Güzellik Uzmanlığı’ sertifika programını tamamlamak,

Güzellik merkezinde güzellik uzmanlarının yanında kalfalık belgesine sahip personellerin çalışması gerekir. Güzellik uzmanının sahip olduğu belge ise Ustalık Belgesidir. Bu iki belge güzellik merkezi açma belgeleri özelliğindedir.

Kendilerini bu alanda geliştirmek isteyenler üniversitelerin ilgili bölümlerinde de okuyabilirler. Üniversitelerin Güzellik Bölümü bu işlevi yerine getirmektedir. Buralardan alınan belgelerle güzellik merkezi açmak mümkündür.

Güzellik Salonu Açmak İçin Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci olarak güzellik salonu açmaya karar verdiyseniz öncelikle uzman bir sertifikaya sahip olmanız gerekiyor. Bu belgeye sahip olmak için de girişimciler öncelikle eğitimlere katılıp, sonra bu belgeye sahip oluyor. Bu noktada yapılması gereken kurslara yazılmak ve sonucunda bu belgeye sahip olmaktadır.

Aldığınız eğitimler sonunda hem mesleğinizi en ince ayrıntısına kadar öğreniyor, hem de iş yeri açma hakkına sahip oluyorsunuz. Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak istiyorsanız öncelikle kalfalık belgesine sahip olma koşulunuz vardır.

Kalfalık belgesini aldıktan sonra ustalık eğitim kursuna başvuru yaparak 2 yıl pratik eğitim 256 saatlik teorik eğitim alarak kursunu bitirir ve girdikleri sınavdan başarılı olduklarında ustalık belgesine sahip oluyor. Girişimciler güzellik salonu açmaya karar verdikleri noktada önce eğitimlerini alıp, sonra profesyonel bir şekilde işletmelerini açabilirler.

Güzellik Salonu Açma Şartları Ve Yönetmeliği
Güzellik Salonu Açma Şartları Ve Yönetmeliği

Güzellik Salonu Açma Şartları Ve Yönetmeliği Nedir?

Güzellik salonu açmak isteyen girişimciler için en zorlu süreç işyerinin güzellik salonu açmak şartları kapsamında olması ile başlamaktadır. Sonrasında güzellik merkezi yönetmeliği kapsamına uyma şartı da girişimciyi zorlayan bir süreçtir.

Güzellik salonu açabilmek için en önemli şart, ustalık belgesi almaktır. Ustalık belgesine sahip olsun veya olmasın; her bir girişimci, kendi şahsına ait bir güzellik salonu açabiliyor. Ancak işletme sahibi ustalık belgesine sahip değilse güzellik salonunda mutlaka ustalık belgesine sahip bir sorumlu müdür çalıştırması gerekiyor. Bu durum olmazsa işletme kapatılıyor.

Güzellik merkezi yönetmeliğine de aynı şekilde uymak ve uygulamak gerekmektedir. Yönetmeliğe göre; iş yerinize mutlaka yangın yönetmeliğine uygun olacak şekilde itfaiye raporu alınıyor. Tüm işlemlerinizi yaptıktan sonra itfaiye raporu alamayan birçok girişimci olarak mağdur oluyorsunuz.

Güzellik salonu açmak Karlı iş fikirleriarasında en cazip olan fikirler arasındadır. Son yıllarda güzellik sektöründeki büyüme ile birlikte yüksekokullarda da çeşitli güzellik bölümleri açılmaya başlıyor. Bu anlamda bu işi çok iyi yapan güzellik merkezleri tüm donanımları ve teknolojik cihazları ile müşterilerinin beğenisini kazanmıştır.

Son zamanlarda sadece kadınlar değil; erkekler de güzellik salonuna zaman ayırmış durumda oluyor. Girişimci için en fazla para kazandıran işler seçeneğinde güzellik salonu açmak en başta yer alana tercihlerdir. Güzellik uzmanı olan kişiler de en karlı meslekler grubunda yer almaktadır. Hem kadınların hem de erkeklerin çok yoğun bir şekilde tercih ettikleri güzellik merkezlerinin aylık kazancı tahmin bile edilemiyor.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x