Hayvansal İş Fikirleri

EN KARLI: Balık Üretim Çiftliği Kurmak, Yetiştiriciliği Yapma Fikri Para Kazandırır Mı?

Bu yazımda balık çiftliği hakkında detayları bulacaksınız. Hayvansal iş fikirleri ile ilgili yazımıza geçelim. Günümüzde geçim kaynağı olarak seçilen birçok farklı işler bulunmaktadır. Bunlardan biri de balık yetiştiriciliğidir. Birçok farklı balık üretim çiftlikleri bulunmaktadır. Balık yetiştiriciliği yapan kişi birçok farklı amaçla bu işi yapmaktadır.

Balıklar hobi olarak, yiyecek amaçlı ve bazı zamanlarda dekoratif amacıyla yetiştirilmektedir. Balık yetiştiriciliği yapan birçok kişi bu işte hem başarı hem de bol kazanç el etmektedir. Para kazanmak için atılan bu adımda size rehberlik yapacak makalemizi hazırladık. Umarız beğeni ile okursunuz.

En Karlı Balık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
En Karlı Balık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

En Karlı Balık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Balık yetiştiriciliği yapmak hem başarılı bir iş hem de riskli bir iştir. Bu işi yapmak isteyen kişiler mutlaka konu hakkında detaylı araştırmalar yapmalıdır. Balık üretim çiftlikleri hakkında gerekli noktaları öğrenmeli ve buna göre hareket etmelidir.

Balık yetiştiriciliği genel olarak ticari amaçla yapıldığı zamanlarda; havuzlarda veya yapay göletlerde yapılmalıdır. Balık yetiştiriciliği dünya genelinde de çok fazla yapılan ve oldukça fazla kar içeren bir iştir. Bu iş sektörü zamanla daha fazla büyüme göstermektedir.

Bu işi karlı iş fikirleri arasına yerleştirmek istiyorsanız öncelikler işi tüm detayları ile öğrenip, daha sonra bunları uygulamalısınız. Genel olarak baktığımız zaman her ülkede balık çiftliği bulunmaktadır.

Fakat bu sektöre girmek isteyen kişiler; denize kıyısı olan ülkeleri tercih etmelidirler. Bu şartlara sahipseniz; bu işe başladıktan sonra karlı bir iş yaparsınız.

Balık Çiftliğinin Kazancı Ne Kadar?
Balık Çiftliğinin Kazancı Ne Kadar?

Balık Çiftliğinin Kazancı Ne Kadar?

Balık çiftliklerine devlet tarafından çok büyük destekler verilmektedir. Bu da balık çiftlikleri kuran kişilere ek kazanç sağlamaktadır. Günümüzde balık çiftliği kuran kişiler büyük oranda çalışma kapasitesine sahip olurlar ve balık çiftlikleri kuran kişilerin çok kısa sürede büyük kazançlar elde ettiği görülmektedir.

Özellikle nesli tükenmek üzere olan balıkların üretimlerinin yapılması ve aynı zamanda mevsimsel değişikliklere rağmen anında istenen balıkların bulunabilmesi balık çiftliği kuran kişilere çok büyük kazançlar sağlamaktadır.

Balık Çiftliği Kurmanın Maliyeti Ne Kadar?
Balık Çiftliği Kurmanın Maliyeti Ne Kadar?

Balık Çiftliği Kurmanın Maliyeti Ne Kadar?

Balık çiftliği kurmak isteyen kişiler seçecekleri yer deniz kenarında yapılacak alana göre ödemeleri de artacaktır. Bu işi daha kaliteli veya verimli sularda yapmak isterseniz sermayenizi de buna göre daha fazla ortaya koymalısınız. Balık üretimi para kazanma yolları zahmetli bir o kadarda keyiflidir.

Fakat; işi kuracağınız yerin normal şartlarda olması bütçenizi de ona göre ayarlamanızı sağlayacaktır. Balık çiftliği kurmanın maliyeti ilk sermaye olarak; 500.000TL ile 1.000.000TL arasında harcama yapabilmektedir.

Fakat; bu sermayeye karşın yıllık ihracat kazanç miktarınız 150 milyon doları bulabilmektedir. İthalat veya ihracat yaparak her yıl yatırdığınız paranın çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Eğer bu işi yapacaksanız ve sermayeniz yeterli değilse; devletin size sunacağı hibe kredilerine başvurabilirsiniz. Böylece; ihtiyaç duyduğunuz miktarı faizsiz kredi veya hibe şeklinde temin edebilirsiniz.

Balık Üretim Çiftliği Nasıl Kurulur?
Balık Üretim Çiftliği Nasıl Kurulur?

Balık Üretim Çiftliği Nasıl Kurulur?

Balık üretimi yapmak istiyorum diyorsanız o zaman balık üretim çiftliği kurmak ve bu işte bol kazanç elde etme yolunu anlatalım; öncelikle bazı yöntemleri son derece doğru bir şekilde yerine getirmelisiniz. Bu yöntemler; en başta Sermaye, girişimcilik, iş gücü, iş bilgisi ve hammaddedir. Bunların dışında;

  1. Kurumsal olarak gerekli yerlerden izinler alınmalıdır.
  2. Balık çiftliği kurma girişimi olan kişi mutlaka bu işi bilen kişilerle iletişime geçmelidir.
  3. İş kurulmadan önce inşaat ve ekipman ihtiyaçları belirlenip; bu işlemlere öncelik verilmelidir.
  4. Online öğrenme teknikleri ile kitaplar veya kitapçıklarda balık üretim çiftlikleri ile ilgili daha fazla bilgi edinilmelidir.
  5. Balık çiftliği açmak isteyen kişiler kendilerine uygun bir alan bulmalıdırlar. Rahat bir üretim yapmak için de denizlere yakın yerler tercih edilmesi çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Denizde Balık Çiftliği Nasıl Yapılır? Maliyeti Ne Kadar?

Balık yetiştiriciliği yapan kişiler bu işi denizde yapmak istiyorlarsa hem daha fazla kazanç sağlarlar hem de çok uygun bir alanda bu işi yaparlar.

Bu işi için gerekli olan maliyet ise; 250 ton balık üretimi yapacağınız küçük ölçekli bir balık çiftliğinin maliyeti 900.000TL civarındadır. 250 ton ila 500 ton balık üretimi için ise; orta ölçekli bir balık çiftliğinin maliyeti 1.4 MİLYON TL civarındadır. Bu maliyetler devletin verdiği desteklere veya alanın uygunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.

Balık Üretim Çiftliği Çeşitleri Nelerdir?
Balık Üretim Çiftliği Çeşitleri Nelerdir?

Balık Üretim Çiftliği Çeşitleri Nelerdir?

Balık üretimi yapılan yerlere göre çiftlik alanları ve çeşitleri de değişmektedir. Genel olarak baktığımız zaman bu çiftlikler; denizde, göletlerde veya da özel alanlarda yetiştirilmektedir. bu alanlara göre de çeşitlilik göstermektedirler. Başlıca üretim çiftliklerinde yetiştirilen balık çeşitleri de bu alanlara göre yine farklılıklar göstermektedir.

  1. Japon Balığı Üretim Çiftliği
  2. Alabalık Üretim Çiftliği
  3. Yayın Balığı Üretim Çiftliği
  4. Süs Balığı Üretim Çiftliği

1) Japon Balığı Üretim Çiftliği

Japon balığı yetiştirilen çiftliklerin ürünleri binlerce Japon balığı, çeşitli birçok farklı yerde akvaryumları süslemektedir. Havuzlarda birbirinden farklı renkleriyle çok güzel bir görsel şölen oluşturan japon balıklarından süs balıkları olarak hem ihracat hem de ithalat yapılmaktadır. akvaryum balığı besleyen kişiler bunu hobi olarak da yapmaktadır. Birçok kişi yaptığı bu işten büyük zevk almakta ve üretim yaptıkça çok huzurlu olmaktadır.

2) Alabalık Üretim Çiftliği

Bu üretim yapılırken doğru balık türünü seçmek, balık çiftliği işini yapmaya başlayan kişiler için çok fazla paralar kazanmayı sağlayan önemli bir etkendir. Bu sebeple fiyatı yüksek, fazla ilgi gören balık türleri seçmenizde çok büyük fayda vardır. Bunlar içinde en fazla ilgi göre balık yararınıza olur. alabalıktır. Bu balık türü en çok talep gören türlerdendir. Alabalık üretim çiftliklerinde balıkların yetiştirileceği alanlar oldukça önemlidir. Uygun alanlar sağlandıktan sonra balıkların yemleri de özel olarak alınmalı ve beslenmeleri bu şekilde yapılmalıdır.

3) Yayın Balığı Üretim Çiftliği

Yayın balığı avcı ve etle beslenen bir balık çeşididir. Ayrıca çok lezzetli bir balıktır. Türkiye’de çok fazla yayın balığı yetiştiriciliği yapılmamaktadır. Bu nedenle de tadı çoğu kişi tarafından bilinmez. Yayın balığı yetiştiriciliği; ılık sularda yapılmaktadır. Bu sebeple de ılık suların bulunduğu barajlarda ve doğal göllerde yetiştiriciliği yapılmaktadır.

4) Süs Balığı Üretim Çiftliği

Süs balığı üretim çiftlikleri en fazla tercih edilen işler arasındadır. Üretimi oldukça kolay ve rahattır. Çiftlikte çok fazla sayıda ve çeşitte balıklar bulunmaktadır. Bu balıklar hem ihracat alanında hem de ithalat alanında kolayca satılabilen türlerdendir. Bu yüzden satışı da çok kolay olduğu için; üretici için çok fazla kazanç sağlayan bir iştir.

Hangi Balıklar Çiftlikte Yetişmez?
Hangi Balıklar Çiftlikte Yetişmez?

Hangi Balıklar Çiftlikte Yetişmez?

Balık üretim işine giren kişiler aynı zamanda bu konularla ilgili gerekli araştırmaları yapmaktalardır. Hangi tür balığın daha fazla kazanç sağladığını, hangi tür balığın daha kolay satışının yapıldığını ve buna benzer birçok konuyu araştırmaktadırlar. Sonuç olarak da kendilerine uygun üretimi seçmektedirler. Bazı balık türleri çiftlikte yetişmezler. Bunlar;

  1. Levrek,
  2. Hamsi,
  3. İstavrit,
  4. Barbun,
  5. Palamut,
  6. Palamut,
  7. Sardalya,

gibi çeşitlerdir. Bu balıklar mevsiminde denizlerde yetişir. Bunların dışında olan alabalık, süs balıkları gibi diğer balıklar çiftlikte üretimi yapılan balık çeşitleridir.

Balık üretim çiftliğine yapılan yatırımlar; kişi iş konusunda yeterli bilgiye sahip ise veya bu işi bilen bir kişi tarafından yönetiliyorsa bir yıl gibi kısa bir sürede maddi karşılığını fazlası ile almaktadırlar. 1 yılı bitirdikten sonra; ne kadar yatırım yaparsanız; yatırdığınız tutarın daha fazlasını ithalat veya ihracat yaparak kazanabilirsiniz.

Balık tüketiminin sağlığa olan faydaları sebebi ile her zaman geçerli olan taze balık tüketimi ve aynı zamanda çocuk beyin gelişiminde etkili olan balık yağı gibi etkenlerden dolayı bu iş çok büyük kazançlar sağlamaktadır.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x