Para Kazanma Yolları Ve Rehberi

9 BAŞLIKTA: Eşit Ağırlık Meslekleri Ve Maaşları Ne Kadardır?

Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları hakkında net bilgiler bulacağınız makalemi dokuz (9) başlık ve dört (4) video ile detaylı anlatarak; eşit ağırlıktaki meslekler ile ilgili bilgiler veriyorum. Eşit ağırlık meslekleri hakkında bilgilere geçmeden önce ea meslekleri nelerdir tüm bunlara yanıt vereceğimi bilmelisiniz.

Öğrenci hayatınızın en zorlu tercihlerinden biri de hangi bölümü seçmeniz gerektiğidir. Lise yıllarında yaptığınız bu tercihler sonrasında, size en uygun bölümü seçerseniz, bu bölümden mezun olduğunuz zaman istediğiniz üniversite bölümünü kazanarak, hayatınızı en doğru şekilde planlarsınız. Bu planlama hayatınızı çok büyük oranda değiştirir. Aşağıdaki mesleklerin maaşları özel sektöre ve kamuya göre değişiklik göstermektedir. Eşit ağırlık bölümleri, genel olarak eşit ağırlık puan türüne göre öğrenci alımı yapan bölümlerdir.

Eşit Ağırlık Meslekleri Ve Maaşları Ne Kadardır?

Eşit ağırlık bölümü genelde sayısal ve sözel başarılara sahip kişiler tarafından tercih edilen bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan kişiler için; eşit ağırlık meslekleri ve maaşları; genel itibarıyla; Sınıf öğretmenliği, hukuk, sınıf öğretmenliği, sağlık yönetimi, uluslararası ilişkiler, psikoloji, bankacılık, beden eğitimi öğretmenliği gibi mesleklerdir.

Eşit ağırlık bölümünde okunması gereken bölümler içinde en fazla ilgi gören bölüm de İktisadi Bilimler Fakültesi bölümleridir. Genel olarak bu fakülteyi tercih eden kişiler iş bulma konusunda sorun yaşamazlar. İş sektöründe eşit ağırlık mezunu kişilerin alacakları maaşlar;

  1. Bankacıların Maaş Aralığı : 20.000-50.000 TL
  2. Avukatların Maaş Aralığı : 50.000-100.000 TL
  3. Psikologların Maaş Aralığı : 50.00-70.000 TL
  4. Sosyologların Maaş Aralığı : 65.000-200.000 TL
  5. Sınıf öğretmenlerin Maaş Aralığı : 30.000-70.000 TL şeklinde olmaktadır.
En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri
En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri

En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Nelerdir?

Lise döneminde okul bittikten sonra öğrenciler mezun oldukları bölüme göre 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih etmektedirler. Bu bölümler öğrenciler için mezun oldukları zaman onlara getirisi yüksek şekilde olmalıdır. 4 yıllık üniversite tercihinizde en iyi eşit ağırlık bölümleri sıralamaları;

  1. Antrenörlük bölümü,
  2. Antropoloji bölümü,
  3. Ekonometri bölümü,
  4. Aile ve tüketici bilimleri bölümü,
  5. Deniz işletmeciliği ve yönetim bölümü,
  6. Gayrimenkul geliştirme ve yönetimi bölümü,
  7. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü,
  8. Elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi bölümü,

Bu bölümler 4 yıllık üniversite okuyacak olan eşit ağırlık mezunu öğrenciler için en ideal ve faydalı bölümler olacaktır. 2 yıllık üniversite okuma isteyen eşit ağırlık mezunu öğrenciler;

  1. Bilgi Yönetimi
  2. Arıcılık bölümü
  3. Dış ticaret bölümü
  4. Deniz brokerliği bölümü
  5. Avcılık ve yaban hayatı bölümü
  6. Deniz ve liman işletmeciliği bölümü
  7. Basım ve yayın teknolojileri bölümü
  8. Çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümü

Eşit Ağırlık Okuyan Ne Olur?

Eşit ağırlık okuyan öğrenciler genelde eşit ağırlık okuyan ne olur? sorusunu araştırmaktadırlar. Genel olarak bitirdikleri bölümün kendilerini hangi mesleğe yönlendireceğini düşünürler. Eşit ağırlık okuyan kişiler; avukat, bankacı, psikiyatrist, Sınıf öğretmenliği gibi meslekleri yapabilirler.

Bunların dışında, sağlık sektöründe de çalışabilirler. Genel olarak muhasebe alanından kendilerini geliştirirler. Mali müşavir, yeminli mali müşavir gibi meslekleri icra ederler. Sonuç olarak en doğru meslek tercihlerini yaparak kariyerlerini ona göre şekillendirirler. Kamu ve özel sektörde oldukça rahat iş bulabilecek bölümleri bitirmiş oluyorlar. Eşit ağırlık bölümlerinde meslek çeşitliliği fazladır.

Eşit ağırlık okuyan kişiler bu yüzden çok farklı işlere sahip olmaktadırlar. Eşit ağırlık bölümlerinde okumak oldukça kolaydır. Bunun için ortalama puan almak yeterli olacaktır. Sayısal bölümlere oranlar; eşit ağırlık bölümlerini okumak sayısal bölümlere göre daha kolaydır.

Önü Açık Eşit Ağırlık Meslekler Nelerdir?

Eşit ağırlık meslekleri içinde önü açık eşit ağırlık meslekler işletme bölümü, iktisat bölümü, hukuk bölümü gibi piyasada çok rahat ve yüksek maaşlarla çalışacağınız bölümlerdir. Hukuk bölümü bitiren avukat, yüksek maaşlarla çalışmaktadır.

Aynı zamanda işletme ve iktisat bitiren öğrenciler özel şirketlerde üst yönetimde yer almaktadırlar. Aynı zamanda muhasebe ve finans alanındaki işlerde çalışarak, yüksek maaşlara sahip olmaktadırlar.

Bu bölümleri bitiren öğrenciler genel olarak çok rahat ve yüksek maaşlı işlerde çalışmaktadırlar. Bankacı, sosyolog, mali müşavir gibi mesleklere sahip olmaktalardır. Bu meslekler geleceğe yönelik yapılan kariyer planlamaları için seçilecek olan en güzel mesleklerdir.

Eşit Ağırlık Öğrencisi Ne Okumalı?
Eşit Ağırlık Öğrencisi Ne Okumalı?

Eşit Ağırlık Öğrencisi Ne Okumalı?

Eşit ağırlık öğrencisi lise son sınıfa geçtiği andan itibaren, üniversite de hangi bölümü okuması gerektiğini ve bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini düşünür. Peki; eşit ağırlık öğrencisi ne okumalı? Eşit ağırlık öğrencileri günümüzde pek çok farklı alanda okuma isteğine kapılmaktadırlar.

Fakat okuması gereken bölümler, İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü, psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleridir. Genel olarak baktığımız zaman bu bölümleri bitiren öğrenciler her alanda çalışabilir pozisyona gelmektedir.

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölüm Okunmalı?
Eşit Ağırlıkta Hangi Bölüm Okunmalı?

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölüm Okunmalı?

Eşit ağırlık bölümleri genel olarak sözel ağırlıklı ve muhasebe içeriklidir. Fakat; eşit ağırlıkta hangi bölüm okunmalı diye düşünecek olursak en mantıklı cevaplar muhasebe, iktisat, hukuk, mimarlık, sağlık işletmeciliği gibi bölümlerdir.

Bu bölümleri bitiren kişiler kariyer olarak çok iyi konumlara gelirler ve yüksek maaşlı işlerde çalışırlar. Hukuk bitiren bir öğrenci mesleki hayatında savcılık, hakimlik, idari hakimlik, denetmenlik ve kaymakamlık gibi birçok alanda kariyer yapma imkanı bulmaktadır.

Eşit Ağırlık Bölümünde Hangi Meslekler Var?
Eşit Ağırlık Bölümünde Hangi Meslekler Var?

Eşit Ağırlık Bölümünde Hangi Meslekler Var?

Eşit ağırlık bölümünü bitiren kişiler mesleki anlamda çok geniş alanlara sahip olmaktadırlar. Genel olarak hangi bölümü bitirmeleri gerektiğini düşünmelidirler. Peki; eşit ağırlıkta hangi meslekler var? Muhasebe ve finans gibi alanlarda kariyer yapmak isteyenler iktisat bölümünü bitirmektedirler. Aynı şekilde;

  1. Psikologluk
  2. Akademisyenlik
  3. Spor Yönetmenliği
  4. Rehber Öğretmenliği
  5. Psikolojik Danışmanlar
  6. Siyaset Bilimleri Uzmanları
  7. Sosyal Hizmetler Uzmanları
  8. Devlet Kurumları Yöneticiliği

gibi mesleklerde eşit ağırlık bitiren öğrencilerin icra edeceği mesleklerdir.

Eşit Ağırlığı İyi Olan Hangi Mesleği Seçmeli?
Eşit Ağırlığı İyi Olan Hangi Mesleği Seçmeli?

Eşit Ağırlığı İyi Olan Hangi Mesleği Seçmeli?

Eşit ağırlık genelde sözel ve sayısal başarıları orta düzeyde olan kişiler tercih etmektedirler. Bu sebeple eşit ağırlığı iyi olan hangi mesleği seçmeli? diye düşünecek olursak;

  1. Felsefe : Öğretmenlik mesleğini icra edebilirler.
  2. Hukuk : Avukatlık, hakimlik, savcılık gibi meslekleri icra ederler.
  3. Uluslararası İlişkiler : Dış ticaret alanında çok kolay iş bulurlar.
  4. Sosyoloji Bölümü : Devlet kadrolarında sosyolog olarak çalışabilirler.
  5. Psikolojik Danışmanlık Bölümü : Psikolog olarak görev yapabilirler.
  6. Kamu Yönetimi : Finans, muhasebe, yöneticilik gibi alanlarda iş bulabilirler.
  7. İşletme Bölümü : Muhasebesi, yönetici, bankacı, mali müşavir gibi meslekleri yapabilirler.
  8. Beden Eğitimi Öğretmeni : MEB’e bağlı okullarda veya özel eğitim kurumlarında işe sahip olabilirler.
  9. İktisat Ekonomi Bölümü : Ekonomist, iktisatçı, istatikçi, finansçı, kaymakamlık gibi meslekleri yapabilirler.
  10. Psikoloji Bölümü : Psikiyatrist olarak hastanelerde görev yapmaktadırlar. Aynı zamanda özel iş yeri de açabilirler.
  11. Halkla İlişkiler : İş yerlerinde halkla ilişkiler bölümünde görev yaparlar. Özel iş yerlerinde çok rahat iş bulurlar.
  12. Siyaset Bilimi : Geniş meslek alanları bulunmaktadır. İktisat bölümü öğrencilerinin yaptığı tüm işleri kolaylıkla yapabilirler.

Bu bölümler ve yapılabilecek meslekler eşleşmesinde daha birçok farklı alanlar bulunmaktadır. Tüm bu bölümler ve yapılacak meslekler her alanda yapılan işlerdir. Aynı zamanda genel olarak baktığımız zaman yapılan meslekler son derece yaygın olarak yapılan mesleklerdir. Eşit ağırlık bölümünü bitiren kişiler bu yönden şanslıdır. İş hayatının birçok alanında çalışabilirler.

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölümler Tercih Edilmeli?
Eşit Ağırlıkta Hangi Bölümler Tercih Edilmeli?

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölümler Tercih Edilmeli?

Eşit ağırlık bölümünden mezun olanlar, okul öncesi öğretmenliği özel eğitim öğretmenliği, iktisat, ekonomi, maliye ve uluslararası ilişkiler gibi bölümleri okuyarak, finansal işlerde ve psikoloji, hukuk alanında uzman olarak iş yapmaktadırlar. Bu noktada; eşit ağırlıkta hangi bölümler tercih edilmeli? diye düşünülecek olursa; eşit ağırlık mezunları için en uygun bölümler,

  1. Hukuk,
  2. Psikoloji,
  3. Öğretmenlik,
  4. Uluslararası ilişkiler,

gibi bölümler olarak çeşitlenmektedir. Eşit ağırlık bölümlerinden mezun olan kişiler; çalışma hayatına girdikten sonra maaş aralığı 50.00 TL ile 150.000 TL arasında değişmektedir.

Sınıf öğretmenlerinin maaş aralığı, öğretmen olan kişinin kamu ya özel sektörde çalışmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. KPSS ile kamuya atanan öğretmenler çalışma şartları olarak daha rahattır. Avukatlar, öncelikle stajyer olarak işe girmektedir. Hukuk fakültesi mezunu avukatlar, stajlarını tamamladıktan sonra maaş aralıkları yükselmektedir.

Psikoloji bölümü mezunu psikologlar için maaşı için ise; ücretlerini belirleyen en önemli etken terapi deneyimleridir. Bankacı olarak çalışanlar için ise maaş aralığı deneyim ve tecrübelerine göre değişir. Çalıştığı yerin kamu veya özel olmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Sosyoloji mezunu olan sosyologlar, kamu kurumlarında çalıştıkları zaman çok yüksek maaş almaktadır.

Yorum Aboneliği
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu makale hakkında ne düşünüyorsun? Şimdi Paylaş.x