Kripto Para Dünyası

Gelecek Vadeden Coinler – Geleceği En Parlak Kripto Paralar Hangileridir?

Gelecek vadeden altcoinler hakkında detaylı bilgi almanız için üç (3) temel başlık ve otuz (30) kripto para hakkında detayları almanız için makalemi hazırladım. Gelecek vadeden coinler nelerdir gibi sorularınıza burada net açıklamalar bulacaksınız. Geleceği parlak coinler hangileridir, gelecek vadeden kripto paralar nelerdir gibi sorularınızı aydınlatmaya geçelim.

Gelişen teknoloji sayesinde geleceğin parası olarak adı geçen kripto para diğer bir adı ile coin sanal para birimi ve herhangi fiziksel bir şekilde mevcut olmayan dijital paralara denmektedir. Bilinen ilk kripto para 2008 yılında çıkan Bitcoin’dir. Günümüzde ise bir çok kripto para borsası ve aynı şekilde bir çok kripto para bulunmaktadır. Kripto paralar sanal döviz, dijital döviz ve alternatif döviz olarak da adlandırılmaktadır.

Gelecek Vadeden Kripto Paralar
Gelecek Vadeden Kripto Paralar

Gelecek Vadeden Kripto Paralar Nelerdir?

Gelecek vadeden coinler, altyapısı ve ekibi sağlam, portföyünde bir projesi ve yatırımcısına gelecekte kazanç sağlayan kripto paralar demektir. Bir çok yatırımcı nasıl veya hangi kripto paraya yatırım yapması gerektiğini bilmemekte ve araştırma yapmadan gördüğü herhangi bir kripto paraya yatırım yaparak zarar görmektedir.

Bu sebepten dolayı yatırım yapılmadan önce kripto paralar ile ilgili araştırmalar yapılmalı vizyonu, misyonu, gelecek projeleri ve gelecek ile ilgili vaatleri öğrenilmelidir. Kripto para piyasasına giriş yapan kişilerin birçoğunda korku ve endişe söz konusu olmaktadır.

Ve bu korku yatırımcılara yanlış kararlar da verdirebilmektedir. Yanlış seçim yapabilme, para kaybı korkusu ve bundan dolayı da sabırsız olma gibi bazı durumlarda yatırımcılar ciddi boyutlarda kazanç kaybı yaşayabilmektedirler. Gelecek vadeden kripto paralar aşağıdaki gibidir;

  1. Solana Coin (SOL)
  2. Filecoin (FIL)
  3. Cardano (ADA)
  4. Binance Coin (BNB)
  5. IOTA (MIOTA)
  6. Ethereum (ETH)
  7. Helium Coin (HNT)
  8. Polkadot (DOT)
  9. Cardano (ADA)
  10. Neo (NEO)
  11. Ravencoin (RVN)
  12. Dash (DASH)
  13. Avalanche (AVAX)
  14. Algorand (ALGO)
  15. Polygon (MATIC)
  16. Litecoin (LTC)
  17. Chainlink (LINK)
  18. TRON (TRX)
  19. Stellar (XLM)
  20. Cosmos (ATOM)
  21. VeChain (VET)
  22. FTX Token (FTT)
  23. The Sandbox (SAND)
  24. Theta NetworK (THETA)
  25. Monero (XMR)
  26. EOS (EOS)
  27. BitTorrent(BTT)
  28. Zcash (ZEC)
  29. Waves (WAVES)
  30. Holo (HOT)

1) Solana Coin (SOL)

İşlevsel ve açık kaynak projesi olarak 2017’ de ilk çalışmalara başlanıp 2020 yılında ise İsviçre’nin Cenevre kentinde Solana Vakfı tarafından resmi olarak başlatılmıştır. DEFİ yani merkei olmayan, merkeziyetsiz finans blok zinciri teknolojisinin izinsiz doğasına dayanır. Projenin arkasındaki en önemli isim Anatoly Yakovenko olarak bilinmektedir. Etherium katili olarak da günümüzde adı anılmaktadır.

2) Filecoin (FIL)

Dosyaların internet üzerinde güvenli şekilde saklanmasını sağlayan eşler arası bir ağın adına verilen bu coin 2020 yılında ortaya çıkmıştır. Filecoin internet erişimine sahip herkesin bu ağa katılmasına izin vererek veri depolama alanını oldukça büyütmeyi hedeflemektedir.

3) Cardano (ADA)

Zug, İsviçre merkezli Cardano Vakfı tarafından denetlenen bu proje paraların geleceğini temsil etmektedir. Yani hızlı ve doğrudan transferleri sağlar. 2015 yılında geliştirilmeye başlanan bu proje 2017 yılında ise Ethereum ve BitShares’in kurucularından Charles Hoskinson ile tamamen başlatılmıştır.

4) Binance Coin (BNB)

Binance Şirketi tarafından kurulan 2017 yılında ortaya çıkmıştır. Merkezi Malta olan Binance coin Binance Şirketi Ceo’su CZ tarafından desteklenmektedir. Dünya kripto para sıralamasında en iyilerden üçüncü sırada yerini almaktadır. Şuanda ise BEP2 tabanı ile hizmet vermektedir.

5) IOTA (MIOTA)

2014 yılında projesi başlatılmış olup 2016 yılında resmen kullanılmaya başlanmıştır. Modüler ve işlem ücreti olmayan bu kripto para nesnelerin interneti geliştirmek için oluşturulan dağıtılmış defter teknolojisidir. Altyapısı tangle adı verilen yani yönlendirilmiş Döngüsel Olmayan Grafik Metodu ile çalışmaktadır.

6) Ethereum (ETH)

Kripto işletim sistemi olan ETH Vitalik Buterin tarafından ortaya çıkmıştır. Ethereum Sistemi kişisel verileri üçüncü şahıslar tarafından yanlış şekilde b-kullanımlasını önlemeyi amaçlamaktadır. Bitcoin’ den sonra en sağlam ikinci kripto para olarak anılmaktadır.

7) Helium Coin (HNT)

2019 yılında ortaya çıkan bu coin düşük veya güçlü ağ kabloların birbirleri ile iletişim kurmasına ve node ağı verilen ağlarla veri göndermesine izin vermektedir. Blockchain destekli bir ağdır. Amacı loT iletişimini geleceğe hazırlamak olarak bilinmektedir.

8) Polkadot (DOT)

Birbirinden farklı blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasına yarayan platforma denilmektedir. Birçok ağa sahip olmasından dolayı herhangi bir yavaşlama veya aksama sorunu yaşanmasına imkan vermemektedir. 2017 yılında piyasaya sürülülen bu coin ilerleyişi ve devamlılığı esas almıştır.

9) Cardano (ADA)

Zug, İsviçre merkezli Cardano Vakfı tarafından denetlenen bu proje paraların geleceğini temsil etmektedir. Yani hızlı ve doğrudan transferleri sağlar. 2015 yılında geliştirilmeye başlanan bu proje 2017 yılında ise Ethereum ve BitShares’in kurucularından Charles Hoskinson ile tamamen başlatılmıştır.

10) Neo (NEO)

Hızlı büyüyen ve gelişen bir ekosistemi tanıtan Neo internetin yeni nesli olmayı hedeflemektedir. Ethereum ağının Çin versiyonuna benzetilen bu kripto para Da Hongfei ve Erik Zhang olarak bilinmektedir. 2014 yılında piyasa sürülmüştür.

11) Ravencoin (RVN)

2017 yılında ortaya çıkan bu kripto para varlıkların bir taraftan diğer tarafa aktarımını sağlayan, kullanımına göre dijital eşler arası bir ağdır. Bruce Fenton, Tron Black ve Joel Weight tarafından yayınlanmıştır.

12) Dash (DASH)

Açık kaynaklı para birimi olan bu kripto para ise Bitcoin’ in altcoini olarak geçmektedir. İzlenemeyen işlemlere izin verir ve özerk bir organizasyondur.1983 yılında düşüncesi ortaya çıkarken 1998 yılında ise ilk kripto parası ortaya çıkmıştır. 2014 yılında ise piyasaya sürülmüşütr.

13) Avalanche (AVAX)

Oldukça güçlü ağları olan Avax güvenilir ağ ve ölçeklenebilen olarak 2020 yılında Ava Labs tarafından piyasaya sürülmüştür. İzin gerektiren veya gerektirmeyen ağları tek bir ağ üzerinden çalışabilmeyi mümkün hale getirmektedir.

14) Algorand (ALGO)

Merkezi olmayan bu ağ, güvenlik, hız ve merkeziyetsizleşme üçlemesinin ulaşımı kolaylaştırmak için kurulmuştur. 2019 yılında Silvio Micali tarafından oluşturulmuştur ve açık kaynaklı blok zinciri ağıdır. Algo herkes için aynı anda çalışma hizmeti sağlamaktadır.

15) Polygon (MATIC)

Sahip olduğu projesi ile geleceği parlak olan Polygon, kullanımı kolay, Ethereum altyapı geliştirme ve ölçeklendirme için yapılandırılmış platformdur. Ethereum blok zincirinde çalışmakta olup ERC-20 belirtecidir. Eski adıyla Matic Network olan Polygon 2017 yılında Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun tarafından ortaya çıkarılmıştır.

16) Litecoin (LTC)

2011 yılında Charliee Lii tarafından geliştirilen LTC, Bitcoin sisteminde ortaya çıkan sorunları gidermek amacıyla ortaya çıkmıştır. Herhangi bir merkeze bağlı olmayıp blockchain sistemi üzerinden açık kodlu olarak işlem görmektedir. Diğer kripto paralarda olduğu gibi çıktığından bu yana yatırımcılarına kazançlar sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir.

17) Chainlink (LINK)

Blockchain ağındaki veriler ile dışarda kalan ağları birbirine bağlayan ağ sistemine denmektedir. 2015 yılında çalışmalarına başlanan lınk 2017 yılında ise piyasaya sürülmüştür. martContract şirketinin CEO’su Sergey Nazarov ve CTO’su Steve Ellis bu projenin başında duran kişilerdir.

18) TRON (TRX)

Tron Vakfı tarafından 2017 yılında Justin Zun tarafından Singapur merkezli ortaya çıkan bu kripto para eğlence sektörünü hedef almaktadır. Bu ağ üzerinden üretilen içerikler kişilere özgürce ulaştırılmayı hedeflemiştir. Ayrıca Tron üzerinden dünyadaki tüm içerik üreticileri kendi içeriklerini üretebilecek ve saklayabilecektir.

19) Stellar (XLM)

2014 yılında Joyce ve Jed McCaleb tarafından kurulmuş olup amacı ise bankalar arası transfleri sağlayıp paranın saklanmasına ve taşınmasına izin vermektir. Diğer bir amacı ise bu transferleri hızlı ve düşük maliyetlerle yapmaktır.

20) Cosmos (ATOM)

Geliştiricileri Jae Kwon, Zarko Milosevic ve Ethan Buchman olan ATOM birbirleriyle birlikte çalışan ve ölçeklenebilen bir blok zincirini oluşturmaktadır. Merkezi olmayan bir blok zinciridir. Diğer bir şekilde “en büyük problemlerinin” bazılarını çözmek için geliştirilmiş olarak da bilinmektedir.

21) VeChain (VET)

Sunny Lu tarafından geliştirilen VET gerçek dünyada ekonomi sorununa çözüm getirmeyi hedefleyen bir blok zinciridir. Distributed Ledger Technology kullanarak bilgi akşını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. İki farklı tokeni bulunmaktadır. Bunlar; VeChain Token (VET) ve VeChainThor Energy (VTHO) olarak bilinmektedir.

22) FTX Token (FTT)

Alameda Research tarafından geliştirilen FTT çeşitli yatırımlarda bulunan kişilerin alım ve satımlarında işlemlerinin daha indirimli, güvenilir ve otomatik yapılmasını sağlamaktadır. FTX Token platformuna üye olanlar için vadeli işlemler, FTT işlemleri ve kaldıraçlı işlemler gibi birçok hizmetten yararlanılabilmektedir.

23) The Sandbox (SAND)

Metaverse sanal dünyası kurucuları tarafından oluşturulan SAND, Ethereum Blokzinciri üzerine inşa edilmiş oyuncuların oyunları satın alabildikleri, deneyimlerde bulunabildikleri, buradaki varlıklarını satabilecekleri ve kazanç sağlayabilecekleri ERC-20 yardımcı program tokeni olarak bilinmektedir. Bir meta veri deposudur. Bu sanal dünyada kullanıcılar yatırımları üzerinde mutlak mülkiyet hakkına sahiptirler.

24) Theta NetworK (THETA)

Youtube’un kurucu ortağı Steve Chen ve Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan tarafından tavsiye edilen bu proje kişilerin medya içerikli oluşturulmuş, bilgi kaynaklarını paylaşabildiği merkezi olmayan bir ağdır. Ayrıca bu ağ kullanıcılarına eş zamanlı videolarını izleme yetkisi ve aynı anda paylaşabilme yetkisi vermektedir.

25) Monero (XMR)

2014 yılında oluşturulmuş herhangi bir merkezi olmayan ilk gizlilik paralarından biridir. Takip edilemez, eşler arası dijital para birimi olarak bilinmektedir. Riccardo Spagni tarafından geliştirilen bu kripto para Bitcoin ve Ethereum’ dan sonra üçüncü en büyük geliştirici ekibine sahiptir.

26) EOS (EOS)

Dan Larimer tarafından geliştirilen 2018 yılında piyasaya sürülen EOS, saniyede milyonlarca işi gerçekleştirebilmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir sistemdir. Ayrıca işlem ücretini de ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Yazılımında ise kimlik doğrulama, veri tabanı, hesap oluşturma gibi imkanlar da bulunmaktadır.

27) BitTorrent (BTT)

2001 yılında icat edilen fakat 2019 yılında listelenen bu kripto para dosya aktarımına olanak sağlayan bir ağ olarak bilinmektedir. Tron Vakfı ile BitTorrent Vakfı’nın ortaklığı sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu token verileri ve dosyaları daha gelişmiş bir şekilde ve daha gelişmiş özelliklerle indirmeyi sağlamaktadır.

28) Zcash (ZEC)

Monero coin ile benzerlik gösteren Zcash kripto para birimi ondan farklı olarak kişilere isteğine göre gizlilik ilkesi benimsemektedir. Ağdaki işlemlerle hassas olan bilgileri ifşa etmeden doğrulanmasına olanak tanımaktadır. zk-SNARK adı verilen sıfır bilgi geçimez teknolojisini kullanmaktadır.

29) Waves (WAVES)

Diğer kripto paralardan ayrı olarak Blockchain’e gerek duymadan Bitcoin ağında bulunan node’ ler üzerinden değil de daha çok node’ ları birleştirerek oluşturulan bir sisteme sahiptir. En eski kripto parası olarak bilinmekte olup 2016 yılında Alexander Ivanov tarafından piyasaya sürülmüştür.

30) Holo (HOT)

2018 yılında ICO tarafından piyasaya sürülen HOT ödeme yapmak için muhasebe sistemi gören, merkezi olmayan ve bu uygulamaları eşler arası dağıtılmış olan bir platformdur. Diğer uygulamalar ile köprü görevi taşımaktadır.

Geleceği En Parlak Coinler Nasıl Bulunur?
Geleceği En Parlak Coinler Nasıl Bulunur?

Geleceği En Parlak Coinler Nasıl Bulunur?

Öncelik olarak Bitcoin gibi geleceği parlak coinler ile ilgili araştırma yaparken blockchain teknolojisine dayalı projelere bakılması ve ayrıca bu projenin ne olduğu detaylı bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir.

Araştırma yapılırken bu projelerin ne iş yapacağı, gelecekte hangi alanlarda ne şekilde kullanılabileceği ve günlük hayatta hangi sorunları çözeceği gibi birçok soruya cevap bulması gerekmektedir. Daha sonrasında araştırma yapılan kripto paranın kaç tanesi borsalarda ve daha kaç tanesi daha borsalara giriş sağlayacak olduğuna bakılmalıdır.

Fiyatı ile borsalarda kaç tanesi döndüğü arasında bir oranlama yapılmalıdır. Başka kişilerin verdiği önerilere bakılmamalı yatırım yapacak kişilerin kendi araştırmaları kesinlikle olması gerekmektedir. Gelecek yıllarda uzun vadede nerde kullanılacak veya hangi problemleri çözecek gibi sorulara cevap vermeyen kripto paralara yatırım yapılmaması gerekmektedir. Eğer ki yatırım yapılırsa kişiler zarar edebilmektedir.

Uzun Vadede Kazandıracak Coinler
Uzun Vadede Kazandıracak Coinler

Uzun Vadede Kazandıracak Coinler Hangileridir?

Uzun vadede kazandıracak coinler, daha çok yatırımcıların geniş ve güvenilir bir şekilde araştırması sonucu sabır ve endişe olmadan kazandırmaktadır. Doğru yatırım uygun yerden yapılandır. Bunun doğrultusunda grafikler incelenerek en fazla hangi tarihlerde kaça kadar çıkmış yani ATH’ si bakılmalıdır.

  1. BİTCOİN,
  2. XVGUSD,
  3. PALKADOT,
  4. DOGE,
  5. QTUMUSD,
  6. SHİBA INU,
  7. ETHEREUM,
  8. DASH,
  9. BOA,
  10. MANA,
  11. AXS,
  12. SAND,
  13. THETA,
  14. ENJ SUSHI,
  15. PİTBULL,
  16. CEEK,
  17. ALİCE,
  18. CHR,
  19. XRP,
  20. ADA,
  21. BNB,
  22. XLP,
  23. LİNK,
  24. RACA,
  25. OVR,
  26. MOOV,
  27. VAI,
  28. METAX

gibi birçok projesinin geleceği parlak olan kripto paralara yatırım yapılabilmektedir. Metaverse diğer bir adıyla sanal evren olarak bilinen sanal gerçeklik alanında yapılan bir çok kripto para projesi bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile Metaverse Dünya’ sı da gelişeceğinden dolayı bu alanda ortaya çıkan kripto paralar dikkat çekmekte ve yatırımcılar tarafından çokça da tavsiye verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir